GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2024 Perşembe 09:01

İzmir Büyükşehir'in çöp tesisi projesine onay...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Harmandalı Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin yükünün hafifletilmesi için planladığı Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Projesi'ne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay geldi. 

SONKALEİZMİR-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama Kaşıkçı Mahallesi'nde 279 bin 362 metrekarelik alanda yapımını planladığı Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Projesi ile ilgili çevresel etki değerlendirme başvurusunu onayladı.

İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılacak tesisin gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında ilçeye Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa'dan belediye atıklarının getirilmeye devam edeceği belirtildi. 

Proje kapsamında ayrıca mevcut durumda sahada kurulu bulunan Mekanik Ayırma Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisi’ ne ilave olarak ATY Hazırlama Tesisi’ nin de prosese dahil edileceği ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi lotlarına Lot-3 Düzenli Depolama Alanı’ nın da ilave edilmesinin planlandığı vurgulandı.

"Çevresel Etkileri Önemsizdir” kararı verilen proje için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. arasında sözleşme imzalanmıştı. Projenin tahmini yatırım maliyeti ise 86 milyon 324 bin 117 TL olarak açıklandı.