GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ocak 2023 Perşembe 09:15

İzmir Atatürk Yüzme Havuzu yıkılıyor

İzmir'in 56 yıllık simge tesisi Atatürk Yüzme Havuzu'nda yıkım süreci başlatıldı. 1967'den bu yana yüzlerce uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan, son 3 yılda ise atıl bırakılan emektar tesis aynı yerde modern bir proje ile yeniden inşa edilecek. 

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'in Alsancak semtinde 1971 Akdeniz Oyunları için yapılan ve 1967 yılından bu yana hizmet veren Atatürk Yüzme Havuzu yıkılıyor. İnşa edildiği günden kapatıldığı 2019 yılına kadar 1971 Akdeniz Oyunları ve Üniversiade 2005 başta olmak üzere yüzlerce uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan emektar tesisin etrafına yıkım bilgilendirmesi bulunan afişler asıldı.



HALKAPINAR'A DA YAPILACAK

Kupa ve madalya sevinçleri, rekorlar ve hüzünlü da anılar barındıran emektar tesisin yıkım işini alan Nerman Hafriyat firmasının iş makineleriyle kısa süre içerisinde çalışma başlatacağı belirtildi. Mülkiyeti Gençlik Spor Bakanlığı'na ait olan tesisin yerine yeni bir proje ile modern bir tesis yapılacak. Halkapınar'da 255 milyon TL maliyetle Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yaptıracak Gençlik Spor Bakanlığı, Atatürk Yüzme Havuzu için de yıkım tamamlandıktan sonra düğmeye basacak. 

ESKİCİ: "PROJE ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Atatürk Yüzme Havuzu'nun yerine yapılacak tesis ile ilgili SONKALE'ye konuşan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Alsancak'ta aynı şekilde yeni bir tesis yapılacak. Gençlik Spor Bakanımız (Mehmet Kasapoğlu) İzmir'e iki modern havuz yapılacağını söylemişti. Biri Halkapınar'da yapılacak diğeri de Alsancak'ta olacak. Alsancak'ta ruhsat işlemleri bitti ve yıkım başlıyor. Proje çalışmaları yapılıyor" dedi. 

(İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici)

İNŞAAT KURBANI OLMUŞTU...

Atatürk Yüzme Havuzu, hemen bitişiğinde inşa edilen özel bir hastanenin inşaatı nedeniyle 2019 yılının yaz döneminde kapatılmıştı. Hastane inşaatı için zemine çakılması planlanan metrelerce uzunluktaki kazıkların havuzda yıkılma tehlikesi yaratabileceği ihtimali nedeniyle tesise kilit vurulmuştu. O dönem havuzun kapatılması nedeniyle birçok sporcu tesis sıkıntısı çekmişti.