GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Eylül 2020 Salı 12:03

İşte İzmir'in hilebazları!

Tarım ve Oraman Bakanlığı, halkın sağlığı ile oynayan hileli gıda satıcılarının listesini yayınladı. 91 firma ve 113 ürünün yer aldığı listede, İzmir'den de çok sayıda isim dikkati çekti. Buca'daki bir çikolata firmasının çikolataların içine ilaç ve cinsel performans artırıcı koyduğu saptanırken, Selçuk Belevi'de kurulu Çeşme Süt firmasının ise çok sayıda hileli ürün sattığı belirlendi. Torbalı'da da bazı firmaların yağlara katkı maddesi eklediği anlaşıldı.

SONKALEİZMİR- Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını tehlikeye atan gıda firmalarını teşhir etmeye devam ediyor. Bakanlık taklit, tağşiş veya içinde ilaç tespit edilen 113 ile bunları üreten 91 frmayı isim isim açıkladı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan listede, Türkiye'nin dört bir yanından gıda firmalarının yanı sıra İzmir'den de çok sayıda isim dikkati çekti. İzmir'de 8 firmanın ürünlerinde tağşiş, taklit ve ilaç katkı maddesi tespit edildi.

HİLELİ ÜRÜN SATAN FİRMALAR

İzmir'de hileli ürünleri tespit edilen firmalar şunlar; Çeşme Süt ve Tarım Ürün. San. Tic. Paz. Ltd. Şti., Soliya Gıda İnş. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti., Güney Tüketim Malları Sa. Ve Tic. Ltd. Şti., Merkan Gıda Hayvancılık İn. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti., CVZ Fonksiyonel Gıda ve Sağlık Ürünleri, Baltalı Gıda Hay. San. Tic. Ltd. Şti., Ege Başak Süt Ürünleri, Güleryüz Lokantası’na ait ürünlerde katkı maddeleri belirlendi.

ÇİKOLATADA AFRODİZYAK ÇIKTI

Buca'daki bir çikolata firmasının çikolataların içine ilaç ve cinsel performans artırıcı (sildenafil) koyduğu saptanırken, Selçuk Belevi'de kurulu Çeşme Süt firmasının ise çok sayıda hileli ürün sattığı belirlendi. Torbalı'da da bazı firmaların yağlara katkı maddesi eklediği anlaşıldı.

İşte o açıklanan liste: