GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Türkiye
25 Haziran 2020 Perşembe 15:54

İstanbul'da vapur 5 kuruş oldu!

İBB tarafında Şehir Hatları vapurlarının 31 Ağustos 2020 tarihine kadar 10:00-16:00 arası 5 kuruş olacak şekilde yeniden fiyatlandırıldı. Adalar seferinin muaf tutulduğu uygulamada indirim yapılacak hatlar; Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ve 3 iskeleden fazla uğramalı hatlar olarak açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teklifi üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün oy birliğiyle vapur hatlarının ücret tarifesinde indirime gitti. Şehir Hatları vapurlarında ücret tarifesi, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar 10:00-16:00 saatleri arasında 5 kuruş olacak şekilde yeniden fiyatlandırıldı.

Bu uygulamayla, sabah saatlerindeki yoğunluğu azaltmak ve deniz ulaşımının özendirilmesi amaçlanıyor.
Adalar seferinin muaf tutulduğu uygulamada indirim yapılacak hatlar;  Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ve 3 iskeleden fazla uğramalı hatlar olarak açıklandı.

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’nın sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bugün alınan kararla @sehir_hatlari vapurları 31.08.2020 tarihine kadar 10.00/16.00 saatleri arasında sadece 5 kuruş olacak şekilde yeniden fiyatlandırıldı. Bu uygulamayla deniz ulaşımının özendirilmesi amaçlanıyor. İstanbul’umuza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.