GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Nisan 2019 Pazar 15:24

İstanbul Meclisi’ne ders verdiler.. İzmir Farkı !

Çokça tartışılan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki uyuşturucu komisyonu oylamaları İzmir’de yankı buldu. İstanbul’da sırf CHP istiyor diye uyuşturucuyla mücadele komisyonu teklifi AK Partililer tarafından reddedilirken, İzmir’de tam tersi bir durum olduğu ortaya çıktı. İzmir’de CHP’li üyelerin AK Parti’den gelen Engelsiz İzmir ve Sokak Hayvanlarını Koruma komisyonlarını oybirliğiyle kabul ettiğini anımsatan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “İzmir, Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’ndeki “uyuşturucu komisyonu” oylamaları İzmir’de ilginç bir manzarayı ortaya çıkardı. İstanbul’da sırf CHP’li Başkan Ekrem İmamoğlu ve CHP’li üyeler istiyor diye “uyuşturucuyla mücadele” ve “cinsel eşitlik” komisyonları kurulması teklifi AK Partililer tarafından reddedilirken, İzmir’de tam tersi bir tablo bulunması “İzmir farkı” yorumlarına yol açtı. CHP’nin 115, AK Parti’nin 47, MHP ve İYİ Parti’nin 7’şer meclis üyesinin olduğu İzmir’de CHP’li üyelerin AK Parti’den gelen “Engelsiz İzmir” ve “Sokak Hayvanlarını Koruma” komisyonlarını oybirliğiyle kabul ettiğini anımsatan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Sonkale’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK İSTEDİK

İzmir’i “demokrasinin beşiği bir kent” şeklinde tanımlayan Kökkılınç, “Türkiye’ye de pek çok konuda öncülük etmek istiyoruz. Biz çoğulcu demokrasiye inanıyoruz ve yaşatmak istiyoruz. İzmir’de CHP çoğunlukta ama AKP ve MHP’den meclis üyesi seçilenler de belli bir iradeyi temsil ediyor. Onların sunduğu, insana duyarlı talepleri direk kabul ettik. Böylece Türkiye’ye bir örnek vermek istedik” dedi.

ÇOĞUNLUĞUN İKTİDARI DEĞİL ÇOĞULCU DEMOKRASİ

Kökkılınç, şöyle devam etti: “Önemli olan çoğunluğun iktidarı değil çoğulcu demokrasi. Yani azı temsil eden halk iradesini de kabul etmek, varsaymak gerekiyor. Halkın her kesiminden gelen iradeye değer vermek gerekiyor. Biz bu yaklaşımımızı aynen bu şekilde sürdürmeye kararlıyız. AKP ve MHP’nin halka ve insana dokunan, duyarlı her talebi İzmir Büyükşehir’de kabul görmeye devam edecektir. Bizden destek bulacaktır.”

UMARIM BU TAVIRLARINDAN VAZGEÇERLER

İstanbul Büyükşehir’deki tabloyu da değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Manzaraya çok şaşırdık. Çoğulcu demokrasi adına hiç doğru bir tablo olmadı. Aslında İstanbul’un Türkiye’ye örnek olması lazımdı. Fakat olamadılar. AKP’li ve MHP’li üyeler umarım bu tavırlarından vazgeçerler ve çoğulcu demokrasinin gereğini yerine getirirler” dedi.