GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Eylül 2019 Pazar 13:57

İstanbul- İzmir Otoyolu'ndan kaç araç geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 5 Ağustos'ta hizmete giren ve İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşürdüğü iddia edilen otoyolu 35 milyon aracın kullandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun tüm etaplarının 4 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle kullanıma açıldığını hatırlattı. 5 Ağustos itibariyle ise yolun tamamen hizmet vermeye başladığını aktardı. Otoyolun Marmara Bölgesi'ni Ege, Batı Akdeniz ve Batı Anadolu bölgelerine bağlayan önemli ulaşım akslarından olduğunu, projenin yapım çalışmalarının da 2010'da başladığını dile getiren Bakan Turhan, kamuoyunun merakla beklediği araç geçiş rakamlarını da açıkladı.

Bakan Turhan, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşımın süresini 8,5 saatten 3,5 saate indirdiği iddia edilen yolu 5 Ağustos'tan bugüne dek 35 milyon aracın kullandığını duyurdu.Turhan, "Osmangazi Köprüsü'nün açılışından bugüne kadar, tüm kesimler için, toplam 35 milyon otomobil eşdeğeri araç otoyoldan geçti" dedi.

Bakan Turhan, otoyolun kullanıcılara önemli ekonomik katkı sağladığını savundu.