GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Haziran 2024 Cuma 14:17

Işınsu Kestelli'den gri listeden çıkış değerlendirmesi!

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'nin Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasının; ekonomide rasyonel politikalara dönüşün hızını artıracağını, fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme yolunda önemli bir dış kaynak imkanı sağlayacağını bildirdi.

Kestelli, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada, olağanüstü jeopolitik koşullarda, çağdaş dünyanın önemli bir üyesi olarak konumunu güçlendirmeye çalıştığını belirtti.

FATF'ın aldığı bu kararın Türkiye ekonomisine pozitif katkı yapacağını vurgulayan Kestelli, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gri listeden çıkartılmasını, bir süredir uğradığı haksız değerlendirmelere karşı önemli bir adım ve gecikmiş bir hak teslimi olarak görüyoruz. Ekonomide rasyonel politikalara dönüşün hızını artıracak, fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme yolunda önemli bir dış kaynak imkanı sağlayacaktır. Her şeyin ötesinde, ülkemize yakıştırılmaya çalışılan 'kanunsuzluk-kuralsızlık' algısının yıkılmasına katkı verecektir. Emeği geçenleri kutluyoruz."