GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
12 Haziran 2024 Çarşamba 12:10

İşçilerin kaldığı binada yangın: Çok sayıda ölü var!

Kuveyt'te yangın felaketi yaşandı. İşçilerin kaldığı bir binada başlayan yangında onlarca işçi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Kuveyt'in güneyindeki Mangaf şehrinde işçilerin kaldığı bir binada Çarşamba günü erken saatlerde çıkan yangında en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Tümgeneral Eid Rashed Hamad, olayın yerel saatle sabah 6:00'da yetkililere durumun bildirildiğini söyledi. Hamad, "Yangının meydana geldiği bina işçileri barındırmak için kullanılıyordu ve orada çok sayıda işçi vardı. Düzinelerce kişi kurtarıldı, ancak ne yazık ki yangından çıkan dumanın solunması sonucu çok sayıda ölüm meydana geldi" dedi.

Öte yandan Kuveyt Başbakan Yardımcısı 41 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hamad yaptığı açıklamada, binada çok sayıda işçinin uygunsuz şartlarda barındığına dikkat çekerken işçilerin hangi meslek kolunda çalıştığını ya da geldikleri ülkeler hakkında bir bilgi paylaşmadı.

Kuveyt sağlık bakanlığı yangın nedeniyle yaklaşık 43 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve bu kişilerden dördünün hayatını kaybettiğini açıkladı. Dört ölümün polis tarafından bildirilen kişilere ek olup olmadığı henüz belli değil.

Yetkililer yangını kontrol altına aldıklarını ve yangına neyin sebep olduğunu araştırdıklarını söyledi.