GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Türkiye
18 Temmuz 2020 Cumartesi 09:46

İngiliz BBC yazarının gözünden Türkiye'nin en mutlu şehri!

İngiliz BBC Seyahat yazarı Joshua Allen, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin en mutlu şehri seçilen Sinop'u merak etti ve yola koyuldu. Allen, Sinop'u "Yunan filozof Diyojen Sinop'ta doğmuş, insanlara ellerinde olanlarla mutlu olmayı, sahip olmadıkları şeyler için de kafa yormamayı söylemiş. Sinop da bu çağrıya uymuş" diye açıklıyor. Allen, Diyojen'e kulak veren ve mutluluğun kol gezdiği Sinop'u karış karış gezdi, gözlemlerini paylaştı. İşte bir İngiliz'in gözünden Sinop...

İngiliz BBC Seyahat yazarlarından Joshua Allen, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin en mutlu şehri seçilen Sinop'u merak etti ve yola koyuldu...

"İstanbul'dan 730 km'lik bir yolculuğun ardından, Türkiye'nin kuzey kıyısında Karadeniz'in ormanlarla birleştiği noktada Sinop'un havasını solumaya başladım.

 

Sinop'u Türkiye'nin en mutlu şehri yapan nedeni bulmaya gelmiştim"

 

PEKİ BUNUN SIRRI NE?

Sinop, Antik Yunan dönemi filozoflarından Diyojen'in doğum yeri. Bundan 2300 yıl önce Diyojen burada yoksul bir hayat sürmüştü.

Yaşam tarzı nedeniyle ona 'Sinik' diyorlardı. Antik Yunanca'da bu kelime 'köpek' anlamına geliyordu. Toplumsal kuralların kişisel özgürlükler ve iyi bir yaşam sürmenin önünde engel olduğuna, doğa kurallarına göre yaşamanın insanı daha çok tatmin ettiğine inanan sinizm felsefesinin kurucusu olarak görülüyordu.

"Diyojen doğa ile barışık basit bir hayatta mutluluğu bulmuş ve insanlara sahip olduklarının tadını çıkarmayı, sahip olmadıklarına ise kafa yormamayı salık vermişti" diye açıklıyor Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünden Profesör Stephen Voss.

Kaynak: BBC Travel / Joshua Allen