GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Aralık 2022 Salı 23:27

İmamoğlu'ndan ''Cumhurbaşkanı adaylığı'' açıklaması!

Tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında Işık'ın sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sunucu Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının canlı yayın konuğu oldu.  Işık'ın sorduğu 'siyasi yasak gelir mi?' sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Vicdanıma ve ruhuma bu duyguyu yerleştirmiyorum. Milletimiz adına da Türkiye Cumhuriyeti yargısı adına da istemiyorum. Ekrem İmamoğlu bundan en son zarar görecek kişi. Siyaseten fayda göreceğimi iddia edenler var. Ben öyle bir faydanın zerresini istemiyorum. Ben mağduriyet yaşamadan, hükümete karşı herkesin seferber olduğu bir seçimi kazındım. Ben mağduriyetle kazanmayı kendine adet edinmiş birisi değilim. Onu mağduriyetle kazanmış insanlara soracaksınız."

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'üç dört defa' rüyasında gördüğünü söyleyerek, "Tahminde bulunuyorum, eminim ki o her gece rüyasında beni görüyor" dedi. İmamoğlu, Erdoğan hakkında, 'İstanbul travması' olduğunu dile getirdi. 

İmamoğlu, Işık'ın 'Cumhurbaşkanı olma hayaliniz var mı?' sorusuna, 'Öyle bir hayalim yok' dedi ve "Bu iş hayal kurmakla değil, gerçekleri ortaya koyup üreterek, insanların kabulüyle olabilecek işlerdir. Ben İstanbul'a hizmet etmekten onur duyuyorum" yanıtını verdi. İmamoğlu, "Gururla ve keyifle bu kente hizmet ediyorum. Ama şunu da söylüyorum; bu sürece kendini adamış biri olarak memleketin iyileşmesi adına 86 milyonu eşit gören devlet yapısı olması adına bu omuzlar bütün yükleri taşır" dedi.