GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Eylül 2024 Pazar 12:38

İmamoğlu davasının seyrini değiştirecek başvuru!

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, TCK’nin 125/5 maddesiyle beraber İmamoğlu’nun söz konusu davada yargılandığı maddelerden olan TCK’nin 125/3- a hükmünün iptal edilmesi halinde davanın da düşebileceğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak' davasının seyrine değiştirecek bir gelişme yaşandı. Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Halil Güner TCK’nin 125/3- a hükmünün iptali için AYM’ye iptal başvurusunda bulundu. İmamoğlu'nun avukatı söz konusu maddenin AYM tarafından iptal edilmesi halinde davanın da düşebileceğini söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Halil Güner, bir davada, İmamoğlu’nun avukatları tarafından 2 Eylül’de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’ne sunulan bilimsel mütalaadaki görüşlerden faydalandı.

İPTAL İÇİN AYM'YE BAŞVURDU

Yargıç Güner, TCK’nin 125/5 maddesiye beraber İmamoğlu’nun söz konusu davada yargılandığı maddelerden olan TCK’nin 125/3- a hükmünün iptali için AYM’ye iptal başvurusunda bulundu.

Söz konusu mütalaada, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçunu oluşturan TCK’nın 125/3-a ve 5 maddelerinin anayasaya aykırı olduğu ileri sürülerek hükmün iptali istemiyle dosyanın AYM’ye götürülmesi gerektiği savunulmuştu.


‘DAVA DÜŞEBİLİR’

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yapılan itiraz başvurusu üzerine, maddenin AYM tarafından iptal edilmesi halinde İmamoğlu’na yönelik “ahmak davası”nın da düşme ihtimali bulunduğunu söyledi.