GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Aralık 2021 Pazar 14:00

İkizdere'nin fidanları İzmir'de yeşerecek!

Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki çevre katliamında yurttaşların iş makinelerinin altından kurtardığı fidanlar, İzmir'de boy verecek. Fidanlar, İzmir'de kadına şiddet konusunda farkındalık amacıyla oluşturulan Turuncu Bahçe'ye dikilecek.

SONKALEİZMİR-  Rize'nin İkizdere İlçesi'nde köylülerin taş ocağına karşı verdikleri mücadele sürüyor. Ağaç katliamını durdurmak için iş makinelerinin önünde bulunan ağaçlara tırmanan ve "Sen ormanı koru, ormanda seni korusun" diyen köylülerin mücadelesi İzmir'den destek buldu. Yurttaşların iş makinelerinin altından kurtardığı fidanlar, İzmir'e getirildi. İkizdere'nin fidanları, İzmir'de kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Turuncu Bahçe'ye dikilecek.

İkizdere’den gelen umut fidanlarının yeşermesi için 27 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 10.30'da fidan dikme töreni düzenlenecek. İkizdere Çevre Derneği ile birlikte düzenlenecek, Konak Metro çıkışındaki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak. Törende, çevre duyarlılığı ve "kadına yönelik şiddete hayır" mesajı verilecek.

BAŞKAN SOYER: KADINLARIN VE AĞAÇLARIN KATLEDİLMEDİĞİ YARINLAR DİLEĞİYLE

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kadın direnişini ve katledilen kadınların anısını yaşattığımız Turuncu Bahçemiz doğa için verilen direnişin fidanlarıyla yeşerecek. İkizdere’de kadınların gösterdiği direnişi tüm ülkemize yaymak kadınların ve ağaçların katledilmediği yarınlar kurmak dileğiyle" dedi.
İKİZDERELİ YURTTAŞLAR KONUŞTU- İŞTE O VİDEO

 

  Haberin Videosu