GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Nisan 2020 Pazar 13:58

İZMİR'E SEYYAR MARKETLER GELİYOR!

İzmir'de karantina sürecinde seyyar marketler hizmete giriyor. İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, araçların hazırlandığını ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle faaliyete geçemediğini açıkladı. Soyer, yerel üreticiyi desteklemek adına başlatılan Halkın Bakkalı uygulaması kapsamında hazırlanan araçların pazartesi yola çıkacağını bildirdi.

SONKALEİZMİR- Koronavirüs salgının en büyük darbeyi vurduğu kentlerden İzmir'de karantina süresince kullanılabilecek seyyar marketler gündeme geldi. İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir'de seyyar marketlerin hazır olduğunu açıkladı. Yerel üreticiyi desteklemek adına başlatılan Halkın Bakkalı uygulaması kapsamında düzenlenen araçların, sokağa çıkma yasağına takıldığını, ancak pazartesi günü faaliyete geçeceğini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Köy Koop ortaklığıyla düzenlenen araçlar, pazartesi mahallelerde satışa çıkacak.

PAZARTESİ YOLA ÇIKIYOR
Seyyar marketler konusunda tüm büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunan usta gazeteci Uğur Dündar'a da yanıt veren Neptün Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi http://halkinbakkali.com sayfasından kooperatifi ürünleri ile destek yapabilirsiniz. Bu arabalar hazırlandı. @ugurdundarsozcu  bey mahallelerde dolaşacaktı ama karantina geldi pazartesi inşallah" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN SOYER: TÜKETİCİ SAĞLIKLI ÜRÜNLE BULUŞACAK"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 10 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bugün tarihi bir toplantı yaptık. İzmir’de tarım sektörünün tüm temsilcileriyle bir araya geldik, çok önemli kararlar aldık. Üreticinin ürününü tarlada bırakmayacak, tüketiciyi sağlıklı ürünlerle buluşturacağız. Yarın yola çıkıyoruz" demişti.

UĞUR DÜNDAR DA ÇAĞRI YAPMIŞTI
Büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunan usta gazeteci Uğur Dündar, "Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayanlar için eskiden mahalle aralarında dolaşarak gıda satan Migros seyyar marketlerine benzer araçlar, bu süreçte hizmete sokulamaz mı?" önerisini getirmişti.