GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Şubat 2023 Cuma 10:53

İYİ Partili Çıray'dan hükümete tepki: 20 YILDIR NE YAPTINIZ?

İYi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 20 yıldır depremlere karşı bir müdahale planlaması yapılmadığını belirterek hükümeti eleştirdi. Çıray, "Sormak zorundayız: 24 yıl önce Türkiye o depreme hazırlıklı değildi. Ama o tecrübeden sonra 20 yıldır ne yaptınız?" dedi.

SONKALEİZMİR-Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 5. gününde 18 bini aşkın yurttaşın hayatını kaybettiği açıklanırken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan hükümete tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çıray, 20 yıldır depremlere karşı bir müdahale planı yapılmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Eğer 5 gün sonra hala bugün 4 kişi kurtarılabiliyorsa: TSK 1. saatte tüm mahallere sevkedilebilseydi; bu boyutta bir deprem için 20 yıldır müdahale planlaması ve tatbikatları yapılmış olsaydı, Kızılay bitirilmemiş olsaydı. Kimbilir daha kaç hayat kurtarılacaktı? Havaalanları planlanmış ve kilitlenmemiş olsaydı, yabancı ekipler bekletilmez hemen sevkedilirdi. Şu anda hala birçok yerde akaryakıt yok, mutfak yok, çadır yok. Sormak zorundayız: 24 yıl önce Türkiye o depreme hazırlıklı değildi. Ama o tecrübeden sonra 20 yıldır ne yaptınız?"