GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ocak 2020 Salı 13:43

İYİ Partili Çıray'dan flaş Çeşme ve Urla çıkışı... BU ACELE NİYE!

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çeşme Alaçatı ve Urla Zeytineli’nde deniz gören 511 arsa hakkında "acil kamulaştırma" kararı verilmesi büyük tepki çekti. Dün DİSK ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin ardından bugün de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'dan flaş bir çıkış geldi. Çıray, "Yıllardır o topraklar orada, bu iktidar burada... Bu acele şimdi niye? Yandaşlara birçok peşkeşle sabıkalı olan iktidarın bu durumu şüphe uyandırıyor" dedi.

SONKALEİZMİR- Çeşme Yarımadası'ndaki kamulaştırma şoku yankı bulmaya devam ediyor. Çeşme Alaçatı ve Urla Zeytineli'nde deniz gören 511 arsanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca "acele" koduyla kamulaştırılması DİSK'in ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın da tepkisini çekti. SonKaleİzmir'e konuşan Çıray, bu kamulaştırmanın "acele" olmasının herkeste şüphe uyandırdığını belirterek, "Bu kamulaştırmanın acele olmasının nedenini tüm İzmirliler ve Türkiye öğrenmek istiyor. Zira, yıllardır o topraklar orada, yıllardır bu iktidar da burada... Bu acele şimdi niye? Yandaşlara birçok peşkeşle sabıkalı olan iktidarın bu durumu şüphe uyandırıyor" dedi.

TAPU DELİNMEZ
Ancak ciddi ve kapsamlı bir açıklama yapılırsa halkın bu acelenin nedenini anlayabileceğini vurgulayan Çıray, işlemin 'kamu yararı' içermediğinin anlaşılması durumunda ise anayasayla tanımlanan özel mülkiyet hakkının ihlal edilmiş olacağına işaret etti. Çıray, "Eğer bundan sonra yapılacak işlemlerde bir kamu yararı olmadığı ortaya çıkarsa bu tapunun delinmesi ve anayasanın ihlali demektir. Ve kimse bundan sonra bu ülkede malından, mülkünden emin olamaz. Oysa ki demokratik ülkelerde tapu delinmez, anayasa ihlal edilmez. Bu uygulamanın ne için yapıldığı, hangi kamu yararını içerdiği bir an önce açık ve net bir şekilde ortaya konulmalıdır" diye konuştu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI
Arazisi kamulaştırılan DİSK'in ardından CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de Alaçatı ve Zeytineli'nde başlatılan uygulamaya tepki göstermişti. CHP'li Çelebi, konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı.