GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mayıs 2020 Cumartesi 20:54

İYİ Partili Çıray'dan ABD'deki ırkçı vahşete Gezi çıkışı!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dünyada gündeme oturan, ABD polisinin sokak ortasında siyahi bir zanlıyı boğarak öldürmesi olayına çarpıcı bir yorum getirdi. Gezi olaylarında, 19 yaşında iken dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı anımsatan Çıray, "7 yıl önce; A. İsmail Korkmaz evladımız da kameralar önünde 'vurmayın ölüyorum' diyerek katledildi. Unuttuk bile! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkemize ne oldu?" dedi.

SONKALEİZMİR- İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dünyada gündeme oturan, ABD polisinin sokak ortasında siyahi zanlıyı boğarak öldürmesi olayını, sosyal medya hesabından yorumladı. Gezi olayları ve 19 yaşında iken dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile bağ kuran İYİ Partili Çıray, dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partilileri'in bir dönem sıkça kullandığı 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözlerine atıfta bulunan İYİ Partili Çıray, "ABD'de IRKÇI-SAPIK bir Polis 'nefes alamıyorum, ölüyorum' diyen bir insanı,kameralar önünde katletti. Amerika ayakta. 7 yıl önce; A.İsmail KORKMAZ evladımız da kameralar önünde 'Vurmayın ölüyorum' diyerek katledildi. Unuttuk bile! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkemize ne oldu?" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT POLİSİ UNUTMADI

Çıray, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Atakan Arslan için da Allah'tan rahmet diledi.