GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2024 Çarşamba 20:29

İYİ Parti İzmir karıştı... 22 ilçe başkanının istifası cebinde!

İYİ Parti İzmir'de seçilmiş il başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun görevden alınacağı iddiaları ortalığı karıştırdı. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile arasında soğuk rüzgarlar esen Bezircilioğlu'nun görevden alınması halinde 22 ilçe başkanı ile 10'u aşkın belediye başkan aday adayının istifa edeceği öğrenildi. 

SONKALEİZMİR-İYİ Parti İzmir'de seçimle göreve gelen il başkanı Sinan Bezircilioğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Özlale arasında başlayan gerilim krize döndü.

Özlale'nin, parti genel merkezine adaylık sürecinde yıldızının barışmadığı Bezircilioğlu'nun görevden alınması için talepte bulunduğu öğrenildi. Genel merkezden de Bezircilioğlu'na istifa etmesi yönünde telkinde bulunulduğu belirtildi.

Bunun üzerine İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda il yönetimi acil toplanırken, Bezircilioğlu'na tam destek çıktı. 

İl yönetiminin yanı sıra 22 ilçe başkanı ile 10'u aşkın belediye başkan aday adayının seçilmiş bir başkanın görevden alınması halinde genel merkeze istifa resti çektiği öğrenildi.

Bezircilioğlu ise gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Son günlerde il başkanlığımızın görevden alındığı ile ilgili olarak basında çıkan haberleri değerlendirmek üzere bir araya geldik. Hepimiz görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.