GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:57

İAL Mezunlar Derneği'nden o ihaleye tepki!

İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun duvarı, spor sahaları ve otopark olarak kullanılması için bahçeleri 5’er yıllık olmak üzere kiralama ihalesine çıkarıldı. İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği, uygulamaya tepki göstererek ihalenin iptal edilmesi için yasal çerçevede sonuna kadar mücadele edileceğini duyurdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun duvarı, açık ve kapalı spor sahaları ve otopark olarak kullanılmak üzere bahçeleri 5’er yıllık olmak üzere tahmini 19 milyon 196 bin lira bedelle kiralama ihalesine çıkarıldı.

İhaleye çıkarılan okullar arasında, Konak ilçe merkezindeki Atatürk Lisesi, Gazi Ortaokulu ve Nevvar Salih İşgören MTAL Okulu’nun bahçesi de bulunuyor. 

Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği'nden yapılan açıklamada ihaleye tepki gösterildi. Uygulamanın okula maddi ve manevi zararlar vereceği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı;

''Bildiğiniz üzere okulumuzun otoparkı, halı sahaları ve spor salonu MEB İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir ihale ile üçüncü şahıslara kiralanması söz konusudur. 

Okulumuzun paydaşlarıyla konu detaylı olarak tartışılmış, hukukçu görüşleri alınmış, şartname, muhtemel katılımcıların profili, güvenlik ve işleyiş sorunları, okulumuza vereceği maddi ve manevi zararlar ve riskler incelenmiştir.

Bu durumu kabul edilemez buluyor, ihalenin iptali için yasal çerçevede sonuna kadar mücadele edeceğimizin altını çiziyoruz.''