GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2024 Cuma 23:31

Hollanda'dan 'Türkiye ve deprem" raporu... İzmir'de ağırlandılar!

Hollanda'nın Delft Teknik Üniversitesi'nden 32 öğrenci ile 4 hoca İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen depremle ilgili uluslararası ve disiplinler arası sempozyuma katıldı. Türkiye ve deprem konulu çalışma hazırlayan Hollanda ekibi, afet hazırlığı, deprem dayanıklılığı ve kurtarma için hesaplama konulu sunum yaptı.

SONKALEİZMİR-İzmir Mimarlık Merkezi, uluslararası ve disiplinlerarası bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. 3-4 Nisan'da gerçekleşen sempozyum için Hollanda'nın Delft Teknik Üniversitesi'nden 32 öğrenci ile 4 hoca İzmir'de ağırlandı. 

Sempozyum, TU Delft Yapı Teknolojisi yüksek lisans programı kapsamında Tasarımda Bilişim Kürsüsü ile birlikte Yapı Tasarımı ve Mekaniği Kürsüsü tarafından düzenlendi. Şubat 2023'teki depremlerin ardından Depreme Dayanıklılık ve İyileştirme konusunu ele alan CORE stüdyosunun devamı niteliğinde olan sempozyumda, yapısal tasarım yöntemleri ve dijital teknolojilerin kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.



Deprem yönetiminin tüm aşamalarını kapsayan 17 proje geliştirilirken, sempozyumda, TU Delft öğrenci projelerinin yanı sıra Türkiye'deki çeşitli mimarlık okullarında yürütülen depremle ilgili çalışmalar da sergilendi. 
Ayrıca, Hollanda ve Türkiye'den öğrencilerin katılımına açık atölye çalışmaları düzenlendi. Sempozyumun koordinasyonunu TU Delft'ten Sevil Sarıyıldız ve Serdar Aşut ile İzmir'den İlker Kahraman üstlendi. Etkinlik içeriği, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstinye Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden akademisyenler ve öğrencilerin katkılarıyla şekillendi. 

Sempozyumun ana sponsoru Hollanda Ankara Büyükelçiliği oldu ve etkinlik MipMap Technologies tarafından da desteklendi.