GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
14 Ekim 2019 Pazartesi 22:14

Harekata destek veren Cenk Şahin, kadro dışı bırakıldı

Almanya'nın St. Pauli ekibinin futbolcusu Cenk Şahin, Suriye'de devam eden harekatla ilgili sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle kadro dışı kaldı. St. Pauli, Şahin'in sözleşmenin feshedilmeyeceğini ve başka kulüplerle görüşmesine izin verildiğini açıkladı.

Almanya 2’nci Futbol Ligi (2’nci Bundesliga) takımlarından St. Pauli’de forma giyen Cenk Şahin, Suriye’deki askere harekata destek veren paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı.

Almanya 2’nci Futbol Ligi’nde yer alan St. Pauli takımının futbolcusu Cenk Şahin, Instagram hesabından Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda başlattığı askeri harekata destek veren bir paylaşım yapmıştı. St. Pauli’den yapılan yazılı açıklamada, paylaşımın kulübün değerlerine uygun olmadığı belirtilmişti.

St. Pauli, bugün Şahin’in kadro dışı bırakıldığını ve antrenmanlara alınmayacağını duyurdu. Açıklamada, “kulübün savaşı destekleyen bir tutumu reddettiği” ve “Şahin’in tutumunun kulübün değer yargıları ile bağdaşmadığı” belirtildi.

Açıklamada, Cenk Şahin’in sözleşmesinin feshedilmeyeceği, başka kulüplerle görüşmesi ve idman yapması için izin verildiğini aktarıldı.

BAKAN KASAPOĞLU, ŞAHİN’İ ARADI

Karara tepki gösteren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “St. Pauli forması giyen Enver Cenk Şahin’in #BarışPınarıHarekatı’na destek veren paylaşımı sonrası karşı karşıya kaldığı tutumu kınıyorum. Futbolcumuzu arayarak milli duruşundan dolayı tebrik ettim ve Türkiye Cumhuriyeti olarak arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade ettim” ifadelerine yer verdi.

Cenk Şahin, 2016’da yılında İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nden St. Pauli’ye transfer olmuştu. Başakşehir’in Twitter hesabından “#ComeBackHome #EnverCenkŞahin” (Evine dön Enver Cenk Şahin) şeklinde paylaşım yapıldı. Kasımpaşa, Kayserispor ve Alanyaspor da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Şahin’e destek verdi.