GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2024 Perşembe 22:38

Haniye için 1 günlük yas ilan edildi

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından gerçekleştirilen suikastta yaşamını yitirmesi nedeniyle Türkiye'de 1 günlük yas ilan edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutuna İsrail tarafından düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Haniye'nin öldürülmesi sebebiyle Türkiye'de 1 günlük milli yas kararı alındı.

KARARI ERDOĞAN AÇIKLADI

Yas kararını, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* "Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir.

* İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum."

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK

Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadelere yer verildi:

* "Filistin davasının önde gelen liderlerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran'da gerçekleştirilen menfur bir suikast neticesinde şehit olması nedeniyle bir gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 2 Ağustos Cuma günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür."