GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2024 Cuma 10:02

Hamza Dağ: Gündemimizde termik santral yok!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, “Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur. İzmirli hemşerilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde bir dizi programa katılmak için İzmir'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kınık'ta termik santral kurmayı planladıklarını söylemişti. 

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'dan konuya dair açıklama geldi. Dağ, gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur. İzmirli hemşehrilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız. Biz İzmir’imizi ‘eşsiz şehir’ olarak nitelendiriyoruz. Bizim en büyük hayalimiz şehrimizin yeşilini arttırmaktır; suyunun, çevresinin daha temiz olmasıdır. Göreve gelir gelmez hızlıca ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Şehrimizin her bir ilçesine ‘İzmir Bahçeleri’ kuracağız. Çocuklarımızın doğa ve yeşille iç içe büyütebileceğimiz bir şehri birlikte gerçekleştireceğiz.”