GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2021 Pazartesi 14:25

HKP'den 104 amiral açıklaması: Ergenekon, balyoz neyse bu odur!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, İzmir Adliyesi önünde 104 emekli amiralin ‘tekkedeki amiral’, ‘Montrö’nün tartışmaya açılmasına’ ilişkin yayınladığı bildiri hakkında açıklama yaptı. Çolak, “Ergenekon, Balyoz operasyonları neyse bu operasyonlar da haksızdır, hukuksuzdur, adaletsizdir” dedi.

Çolak’ın açıklamasının satır başları şöyle:

LOZAN’I SAVUNMAK SUÇ OLUYOR

Bugün itibariyle amirallere yapılan operasyona değinmek istiyorum. Bu ülkede artık Lozan’ı savunmak suç oluyor. Boğazlardaki egemenlik haklarımızı savunmak suç oluyor. Laiklik ilkesinin yok edilmesine karşı çıkmak ve Laikliği savunmakta suç oluyor.

LAİKLİK İLKESİ AÇIKÇA ÇİĞNENMİŞ

Amirallerin iki sayfalık bildirisinden darbe sonucu çıkartmaya çalışan hükümet aslında bu devleti yönetemediğini de göstermektedir. Bu şu demektir ki, Amiral rütbesiyle tekkelerde ibadet yapan, oralarda kendini siyaseten ifade edenlerin resimlerinin servis edilmesi Laiklik ilkesi açıkça çiğnenmiş olmasına rağmen buna tepki gösteren insanlara suçlu muamelesi yapılmaktadır. Biz bu kanunsuzluğa, keyfiliğe de itiraz ediyoruz. Şiddetle protesto ediyoruz.

KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN TAPUSUDUR

Montrö Sözleşmesi aynı zamanda bu ülkenin denizlerdeki, boğazlardaki egemenliğinin tescil edildiği bir sözleşmedir, uluslar arası anlaşmadır. Lozan Antlaşması da bu ülkenin 4 yıl Batılı Emperyalistlere karşı vermiş olduğu Şanlı Ulusal Kurtuluş Savaşı’mız’ın tapusudur. Dolayısıyla bunların üzerinde kimsenin kötü emeller beslemesine Halkın Kurtuluş Partisi olarak bizde izin vermeyeceğiz.

OPERASYON HAKSIZDIR, HUKUKSUZDUR

Bu operasyonlarla eş zamanlı olarak Amerika’nın ve Amerikalı Büyükelçilik yetkililerinin yapmış olduğu Karadeniz’in Dünya’ya açılması şeklindeki açıklamada AKP’nin Amerikan Emperyalizmiyle ortaklaşa bu operasyonların düğmesine bastığını göstermektedir. Tıpkı Ergenekon, Balyoz operasyonları neyse bu operasyonlar da haksızdır, hukuksuzdur, adaletsizdir. Protesto ediyoruz.