GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Haziran 2021 Çarşamba 15:13

HDP önünde gerilim!

İzmir'de HDP İl Bİnası'nda öldürülen Deniz Poyraz'ın isminin saldırının yaşandığı sokağa verilmesini isteyen kadınlara polis müdahale etti. HDP'li kadınlar ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

Bugün öğle saatlerinde Deniz Poyraz'ın silahlı saldırıya uğradığı HDP İl Binası'nın önüne gelen kadınlar, yanlarında getirdikleri temsili sokak tabelasını bir direğe asmak istedi. "Deniz Poyraz Sokağı" yazılı tabela kısa süre direkte asılı kaldıktan sonra polis ekipleri tarafından kaldırıldı. 

HDP'li kadınlar ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Polis ekipleri, biber gazı kullanarak tramvay yolunda oturma eylemi yaparak trafiği kesen kadınlara müdahale etti. HDP'liler ayrıca, il binasının önünde duran çadırın da kaldırılmasını istedi. Gergin anlar dakikalarca sürdü.

HDP binası önündeki çadır, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden iki aile tarafından kurulmuştu. Polisler aylardır bu çadırın önünde nöbet tutuyordu. Çadır, önceki günlerde HDP İzmir Milletvekillerinin de tepkisini çekmişti.

  Haberin Videosu