GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2020 Salı 11:50

Güzelbahçe'de go-kart için jandarma ile mührü söktüler!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Yelki'de zeytin ağaçlarının bulunduğu alana go-kart pisti yapımı için belediyenin mührünün jandarma nezaretinde söküldüğünü söyledi. Alanda gönüllülerle birlikte günlerdir doğa nöbeti tutan ve mücadele sürdüren İnce, "Mührümüz jandarma nezaretinde sökülmüş ve tüm tedbirler kalkmıştır. Bu alana dönüşü olmayan asfalt mı dökülür, inşaat mı yapılır, hukuksuzluğu nasıl engelleyeceğiz? Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

SONKALEİZMİR-Güzelbahçe Yelki Mahallesi'nde zeytin ağaçlarının bulunduğu alana yapılmak istenen go-kart pisti için belediyenin mührü söküldü. Geçtiğimiz günlerde kaçak inşaat girişimi nedeniyle alanda gönüllülerle birlikte doğa nöbeti başlatan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de mührün sökülmesinin ardından isyan etti. 

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Başkan İnce, "Değerli hemşerilerim belediyenin kaçak inşaat konusundaki tek tedbiri olan mühürümüz jandarma nezaretinde sökülmüş ve tüm tedbirler kalkmıştır. Hukuken uygulayacağımız tedbir kanunsuz olarak kaldırılmıştır. Yapılan kanunsuz işlemden sonra bu alana dönüşü olmayan asfalt mı dökülür, inşaat mı yapılır, hukuksuzluğu nasıl engelleyeceğiz? Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Doğa gördüğünüz gibi böyle yok ediliyor. Yerel yönetimlerin çabaları hiçe sayılıyor.  Bir belediye başkanı olarak hiç bu kadar üzgün olmadım. Güzelbahçeli hemşerilerimizin oylarıyla buradayım. Haklarını sonuna kadar savundum ve savunmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı.

(Başkan Mustafa İnce, alanda tepkisini dile getiriyor)

(Belediye mührünün söküldüğü alanda jandarmalar da görülüyor)