GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Haziran 2022 Salı 14:40

Güzelbahçe'de çevre katliamı tam gaz

Çevre Bakanlığı ve belediyenin verdiği yapılaşma izinleriyle son yıllarda adeta betona teslim olan İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde tam bir çevre katliamı yaşandı. Güzelbahçe Yelki'de dere yatağının bir hafriyat şirketi tarafından toprakla doldurulduğu, molozların yol kenarına saçıldığı, başka bir arazide ise çok sayıda zeytin ağacının kesildiği ortaya çıktı. Yurttaşlar, Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce'ye "Orada mısın" diye seslendi.

Metropolün son yeşil alanlarından Güzelbahçe'de betonlaşma ve çevre katliamı tam gaz sürüyor. Yeni bir çevre katliamının da 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yaşandığı belirlendi. Yelki Mahallesi 2701 Sokak'ta bir çiftliğin karşısındaki arazide bulunan onlarca zeytin ağacının acımasızca kesildiği görüldü. Arazi sahibinin, kesilmesi yasak olan zeytin ağaçlarını, güneş paneli yapma bahanesiyle kestiği öğrenildi.

Yapılaşmanın hızla sürdüğü, hatta dağların, tepelerin bile imara açıldığı Yelki'de dere yatağının da bir hafriyat şirketi tarafından toprakla doldurulduğu, molozların ise yol kenarına saçıldığı belirlendi.

Bölgede oturan yurttaşlar, denetimlerini yerine getirmeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile doğayı gözetmeden imar politikası politikası uygulayan Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce'ye tepki gösterdi. İnce'nin zaman zaman çevre eylemlerinde boy göstermesini eleştiren yurttaşlar, Yelki'de katliama duyarsız kalmasına isyan etti. Yurttaşlar, "Orada mısın çevreci başkan" diyerek tepkisini dile getirdi.

ÇARPICI UYDU FOTOĞRAFLARI

Güzelbahçe'de betonlaşmanın vardığı ürkütücü boyut, 2006 ile 2020 yıllarına ait uydu fotoğraflarına da yansımıştı. Sonkale, 14 yıl içinde gerçekleşen akıl almaz yapılaşmaya dikkat çekmişti.

(2006 YILI- YELKİ)

(2020 YILI- YELKİ)