GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2024 Perşembe 13:15

Güzelbahçe'de Yap-İşlet-Devlet modeliyle denize sıfır tarlaya işletme!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Siteler Mahallesi'nde denize sıfır tarla nitelikli taşınmazı ihaleye çıkarıyor. CHP tarafından hükümetin en çok eleştirilen yöntemlerinden Yap-İşlet-Devret modeliyle işyeri yapılması için 12 milyon 688 bin muhammen bedel ile ihale edilecek taşınmazdan aylık 1 milyon 560 bin TL kira bedeli alınacak.

SONKALEİZMİR-Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, hükümetin CHP tarafından en çok eleştirilen yöntemlerinden Yap-İşlet-Devret modeliyle denize sıfır tarla nitelikli belediyeye ait taşınmazı ihaleye çıkarıyor.
 
Siteler Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan 1323 Ada 23 Parsel'deki 772 metrekarelik taşınmaz Yap-İşlet-Devret modeliyle iş yeri yaptırılması ve kira bedeli karşılığında ihale edilecek. 



İhalenin Yalı Mahallesi İstikbal Caddesi'nde bulunan Atatürk Kültür Merkezi içindeki Tuncel Kurtiz Konferans Salonu'nda 17 Temmuz'da saat 15.00'te yapılacağı belirtildi. 

(Mustafa Günay)

Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihalenin muhammen bedeli 12 milyon 688 bin 608 TL olarak açıklandı. Katılacak firmaların 380 bin 658 TL geçici teminat  verecekleri, muhammen kira bedeli ise 1 milyon 560 bin TL artı KDV olarak açıklandı. 

GEÇMİŞTE ÇOK SAYIDA GAYRİMENKUL SATMIŞLARDI

Türkiyenin en yüksek emlak rantlarından birine sahip Güzelbahçe'de Mustafa İnce'nin başkan, Mustafa Günay'ın da başkan yardımcısı olduğu 10 yılı aşkın dönemde çok sayıda gayrimenkul satılmıştı.