GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Temmuz 2022 Perşembe 17:32

Güzelbahçe Belediyesi'nin arazi satışları durmuyor...

Verilen yapılaşma izinleriyle son yıllarda adeta betona teslim olan Güzelbahçe'de inşaat projeleri hız kesmiyor. Aralarında köy mallarının da bulunduğu pek çok arazisini müteahhitlere satarak betonlaşmanın önünü açan Güzelbahçe Belediyesi, elinde son kalan arazilerden birini daha ihaleye çıkardı. 30 milyon 116 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan Yelki Mezarlığı'nın hemen arkasındaki 2 dönümlük araziye 3+1 ve 2+1 daireler yapılacak.

SONKALEİZMİR-İzmir'de kamu arazileri hükümet tarafından bir bir satılırken Güzelbahçe Belediyesi de boş durmuyor. İzmir'de son yıllarda peş peşe satarak elden çıkardığı arazilerle gündeme gelen Güzelbahçe Belediyesi, bu kez Yelki semtindeki Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, 1860 ada, 4 parselde bulunan 2025,09 metrekarelik (yaklaşık 2 dönüm) arsasını kat karşılığı satışa çıkardı.

 

İHALEYE "KAPALI TEKLİF" SUNULACAK

2 Ağustos 2022 tarihinde "kapalı teklif" usulüne göre yapılacak ihalede muhammen bedel (tahmini) 30 milyon 116 bin TL olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyen müteahhitlerin iş yeterliliğinin yanı sıra 903 bin 480 TL geçici teminat yatırması gerektiği duyuruldu.

10 DAİRE BELEDİYEYE, 9 DAİRE MÜTEAHHİTE

İhale şartnamesinde, A Blok ve B Blok'tan oluşacak toplam inşaat alanı 3 bin 537 metrekare olarak belirlendi. İnşaat alanı 2019,72 metrekare olan A Blok'taki 4'ü 3+1, 6'sı 2+1 dairelerin tamamının belediyeye verileceği bildirildi. İnşaat alanı 1517,87 metrekare büyüklüğündeki B Blok'ta yapılacak 9 adet 2+1 dairenin ise ihaleyi alacak müteahhitte kalacağı kaydedildi.

DAİRELERİN YANI SIRA NAKİT PARA DA ALACAKLAR

Güzelbahçe Belediyesi'nin 10 dairenin yanı sıra 50 bin TL'den başlayacak açık artırmanın sonucunda tespit edilen bedeli de müteahhit firmadan alacağı belirtildi. 2 katlı yapılacak bloklar, yer tesliminden sonra 10 ay içinde bitirilecek.

(Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce)

MÜTEAHHİTLERE HER TÜRLÜ KOLAYLIK VAR
 
Diğer yandan, "kapalı teklif" usulüne göre yapılacak ihalenin şartnamesinde müteahhitlere sağlanan kolaylıklar ise dikkati çekti. Müteahhit firmaların, uygulama projeleri ile ilgili herhangi bir bedel ödemeyeceği duyuruldu. Şartnameye göre, firmalar, yapı denetim ve fenni mesuliyet ilgili herhangi bir bedel ödemeyecek. İnşaat yapımına ilişkin herhangi bir ruhsat harcı, yol bedeli ve benzeri ödeme yapmayacak.

MEZARLIĞIN HEMEN ARKASI

Güzelbahçe Belediyesi'nin elden çıkaracağı ve müteahhitin 19 dairelik 2 blok dikeceği arazi Yelki Mezarlığı'nın hemen arkasında bulunuyor. Projenin, etrafı büyük ölçüde site ve evlerle çevrili Yelki Mezarlığı'nın gelişim alanını kısmen kapatacağı belirtiliyor.

Yelki'de sıfır 2+1 daireler bile 2,5 milyon TL ile 3,5 milyon TL arasında satılıyor. 3+1 sıfır dairelerin fiyatı ise 5,5 milyon TL'ye kadar çıkıyor.

GÜZELBAHÇE TAM GAZ BETONBAHÇE'YE