GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2024 Cuma 22:18

Güzelbahçe Belediyesi'nden işkence gibi köpek toplama!

Güzelbahçe Belediyesi görevlileri sokak köpeğini yakalamak isterken kanlar içinde bıraktı. Kaçmak isteyen köpek demir ağızlığı ısırmaya çalışırken, görevlilerin sert müdahalesi tepki çekti. 

SONKALEİZMİR-Sahipsiz sokak köpeklerinin uyutulmasının önünü açacak sokak hayvanları yasa tasarısına tepkiler sürerken bugün İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde skandal görüntüler kaydedildi.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Güzelbahçe Belediyesi görevlileri tedavi için toplamak istediği sokak köpeğini kanlar içinde bıraktı. Kaçmak isteyen köpek demir ağızlığı ısırmaya çalışırken, görevlilerin sert müdahalesi büyük tepki çekti.

BİR DE ANLATABİLSENİZ!

Görüntülerin ardından Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın yaptığı açıklama şöyle:

(Not: Anlatım bozuklukları ve imla hatalarıyla dolu açıklama Başkan Günay'ın hesabından aynen alınmıştır)


"22.04 2024 tarihinde köpek tarafından vatandaşımızın ısırıldığı ihbarı tarafımıza dilekçe ile ulaştı. 27 05.2024 tarihinde ekiplerimiz köpeğin gerekli müşahede işlemlerini (10 günlük) tamamlaması ve ayağı ile kulağındaki pisi pisi otuna bağlı sağlık sorunlarının tedavisi amacıyla ilgili adrese gitti. Köpeği yakalama sopasıyla yakaladıkları sırada, köpeğin  sopayı ısırmasından dolayı dil ve dişinde kanama oluştu. Bölgedeki vatandaşlar ekiplerin köpeğe zarar verdiğini düşünerek video çekmeye başlayınca konunun bir anda ekibin köpeği boğduğu, ciğerlerinden kan geldiği, kafasına vurduğu durumuna getirilmesi sebebiyle gelen tepkilerden dolayı köpek geri bırakıldı. Bugün itibariyle hem gerekli tedavisinin yapılabilmesi hemde müşahede süresini tamamlaması için alınarak bakımevimize getirildi. Tedavi ve bakımlarının tamamlanmasından sonra tekrar alındığı yere geri bırakılacaktır"



BAŞKAN BALKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan da olayın Urla'da yaşandığı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Görüntüleri üzülerek izlediğini belirten Balkan sokak hayvanının vahşice götürüldüğünü vurguladı. Balkan şunları kaydetti:

"30.05.2024 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sayfalarında yer alan görüntülerde, İzmir’in Urla ilçesi çıkışında meydana geldiği iddia edilen olayda, görevlilerin bir köpeği vahşice götürdüğüne hep  birlikte üzülerek tanık olduk. Yapılan incelemeler sonucunda kurumumuz personellerinin böyle bir müdahalede bulunmadığı, vakanın ilçemiz sınırları içerisinde yaşanmadığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili savcılık makamlarına gerekli bilgi verilmiştir. Konu savcılığa intikal etmiştir. Urla’da yaşandığı iddia edilen ve ilçemiz sınırlarında gerçekleşmediği tespit edilen olayın üzüntüsü sizlerle paylaşıyoruz. 
Urla Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da sokaktaki can dostlarımızın sesi olmaya, onlarla birlikte mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz."