GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2024 Salı 15:47

Güvenlik görevlisi hastane müdürünü darp etti!

Kınık Devlet Hastanesi idari ve mali işler müdürü, hastanede görevli güvenlik personeli tarafından darp edildi. Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gencer Yılmaz yaptığı açıklamada saldırıyı kınadıklarını belirtti. 

Kınık Devlet Hastanesi idari ve mali işler müdürü Hasan Ali Odabaşı, aynı hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişi tarafından darp edildi. Konu ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma sürecinin başladığı öğrenilirken, yaşan olayla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Gencer Yılmaz, olayı kınadıklarını vurguladı.

Yılmaz, “Kınık Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan şiddet olayı nedeniyle büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Hastanenin idari ve mali işler müdürü Hasan Ali Odabaşı’nın, sabah saatlerinde aynı hastanede çalışan bir güvenlik görevlisi tarafından darp edildiğini öğrendik. Bu kabul edilemez bir durumdur. Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanlığı olarak bu olayı şiddetle kınıyorum. Kınık’ta sağlık hizmetlerinin sunumunda fedakârca görev alan müdürümüze yönelik fiziksel veya sözlü şiddet asla tolere edilemez. Müdürümüz ilçe halkına en iyi hizmeti sunabilmek için büyük fedakarlıklarla görev yapmaktadır. Hastane Müdürümüz Hasan Ali Odabaşı’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu menfur saldırının sorumlusu hakkında gerekli yasal işlemlerin hızla yapılmasını ve adaletin yerini bulmasını bekliyoruz” dedi.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ayrıca, bu olayın sorumlusuna cezai işlemlerin uygulanması için tüm yasal sürecin yakından takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Toplumun her kesimini, sağlık çalışanlarına saygı ve şiddetsiz bir ortam sağlama konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorken ,fiziki şiddetin hastane personeli tarafından uygulanması ise ayrıca vahim bir durumdur. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için Sağlık-Sen olarak, üyelerimizin haklarını ve güvenliğini her zaman savunacağımızı ve bu tür olayların takipçisi olacağımızı belirtmek isterim. Toplumun tüm kesimlerini, sağlık çalışanlarına karşı daha saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın güvenliği, hizmet kalitesinin sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşımaktadır. Bu tür olayların tekrarlanmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz.”