GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Haziran 2019 Cuma 17:29

Göztepe'ye müjde... İptal kararı Tunç Soyer'den döndü!

Göztepe Spor Kulübü'nün Torbalı Pancar'daki 104 dönümlük arazisinin elinden alınmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "dur"  dedi. Başkan Soyer, Torbalı Belediyesi'nin tahsisi iptal etmesiyle ilgili, "Hayır, kesinlikle bu mümkün değil. Tahsis devam edecek. Büyükşehir olarak sorunu çözeceğiz" dedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE-  İzmir gündemine bomba gibi düşen, Göztepe'nin Torbalı Pancar'daki arazisinin elinden alınması konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Torbalı Belediye Meclisi tarafından "plansız" ve "imara uygun olmadığı" gerekçesiyle Göztepe'ye tahsisi iptal edilen 104 dönümlük araziyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer devreye girdi. SONKALE'ye konuşan Başkan Soyer, Göztepelilere müjdeyi verdi. Tahsisin iptal edilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayan Soyer, "Hayır kesinlikle bu mümkün değil. Tahsis devam edecek. Büyükşehir olarak sorunu hızla çözeceğiz. Sadece konuyu hukuki temellerine oturtmaya çalışıyoruz" dedi.

"KAMU YARARI" İŞİ GECİKTİRMİŞ
Başkan Soyer, olayı biraz da Göztepe Spor Kulübü'nün bakanlıktan "kamu yararı kararı alma" sürecinin geciktirdiğini belirterek, "Kulüp bu kararı aldı ya da almak üzere. Ardından süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek" diye konuştu.

GÖZTEPELİLER'İN İÇİ RAHAT OLSUN
"Torbalı Belediyesi ve CHP'li Başkan İsmail Uygur'un bu tahsise direndiği" görüşünün hatırlatılması üzerine Başkan Soyer, "Hayır kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Torbalı Belediyesi de kendisi açısından yapılması gerekeni yapıyor. Sadece zamanlama burada biraz etkili olmuş sanırım. Herkesin, tüm Göztepeliler'in içi rahat olsun" dedi.

TESİS YAPIMINA ENGEL YOK
Torbalı Belediyesi'nin "usülsüz ve plansız" diyerek Göztepe'ye tahsisini iptal ettiği Pancar'daki 104 dönümlük araziyle ilgili şok belgelere SONKALE ulaşmıştı. "Kentsel yerleşik alan" olarak gözüken arazinin 81 dönümlük kısmında tesis yapımına hiçbir engel olmadığı ortaya çıkmıştı. Arazinin "mutlak tarım arazisi" olarak tanımlanan 23 dönümlük bölümü için ise İl Toprak Koruma Müdürlüğü'nden plan tadilatı onayı alındığı belirlenmişti.