GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
4 Mart 2023 Cumartesi 12:52

Göztepe taraftarıyla buluştu...

SporToto 1'inci Lig'de deprem nedeniyle müsabakalara verilen aranın ardından evinde Dyorex Boluspor'la karşı karşıya gelen Göztepe, rakibi ile 1-1 berabere kalarak Play-Off yolunda 2 puan bıraktı. Göztepe tam 96 gün sonra taraftarına kavuştu. Ligde 27 Kasım'da Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan Altay derbisinde çıkan büyük olaylar nedeniyle sarı-kırmızılılar 4 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

Manisa Futbol Kulübü, Bodrumspor, Sakaryaspor ve Beyçimento Bandırmaspor maçlarını boş tribünler önünde oynayan Göz-Göz, Boluspor maçıyla seyirci hasretini dindirdi. Göztepeli futbolseverler de uzun aranın ardından Gürsel Aksel Stadı'nda güzel bir atmosfer oluşturdu. Takıma büyük destek veren taraftar maç bitimi de oyuncuları tribüne çağırıp 2 puan kaybedilmesine rağmen destek verdi. Göztepe taraftarı ayrıca depremden etkilenen illerin futbol takımlarının pankartlarını da Gürsel Aksel'e astı. 

"MUHTEŞEM BİR BULUŞMA OLDU"

Teknik Sorumlu Şakir Özkayımoğlu maçın ardından yaptığı açıklamada, taraftara kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Tam 96 gün beklediklerini ifade eden Özkayımoğlu, "Muhteşem bir buluşma oldu. Taraftarımız gerçekten Türkiye'nin en iyisi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki arkamızda bu kadar büyük bir destek varken, taraftarlarımızı evlerine galibiyetle uğurlayalım. Ne yazık ki sahamızda puan kaybettik" diye konuştu. 

"TAKIM ÇOK İYİ REAKSİYON GÖSTERDİ"

Boluspor'un öne geçmesinin ardından takımının gösterdiği reaksiyonu sevindirici olarak nitelendiren Şakir Özkayımoğlu, "1-0'dan sonra oyuncularımız yüreklerini ortaya koydu. Kvasina, Emirhan, Tarık ve Palmer hamlelerinden sonra oyunun hakimiyetini aldık. Buradan galibiyet de çıkarabilirdik. Olmadı ancak ben takımımın mücadelesinden memnun kaldım. Oyuna sonradan giren futbolcularımızın bize çok katkısı oldu" şeklinde konuştu. 

GÖZLER ALTINORDU DERBİSİNDE 

Yeni transferlerden ise istedikleri verimi alamadıklarını vurgulayan Özkayımoğlu, "Önümüzde bir İzmir derbisi var. Altınordu deplasmanına gideceğiz. Eski mabedimiz olan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda sahaya çıkacağız. Orada da çok önemli ve büyük anılarımız var. İzmir derbisinden galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Kazanıp yeniden yarışın içinde olacağımıza inanıyorum" dedi. 

EMİRHAN KURTARICI OLDU 

Boluspor karşılaşmasında Göztepe'nin golünü kaydeden orta saha Emirhan Delibaş takımını ipten aldı. Sezon başında Beşiktaş'tan kiralanan ve ara dönemde gitmesine kesin gözüyle bakılan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu takımda kaldı ve Boluspor maçında oyuna dahil olarak tattığı golle takımını mağlubiyetten kurtardı. Bu sezon sadece 2 maça çıkan genç futbolcunun bundan sonraki haftalarda daha fazla süre alması bekleniyor.