GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Temmuz 2019 Perşembe 16:59

Göztepe'nin Torbalı Tesisleri için kritik zirve

Torbalı Belediyesi'nin Göztepe'ye tahsisini iptal ettiği Pancar'daki 104 dönümlük arazi ile ilgili pazartesi günü kritik bir zirve gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile kulüp başkanı Mehmet Sepil, Büyükşehir İmar Planlama Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni planı masaya yatıracak. Öte yandan Göztepe'nin Torbalı Belediyesi'ne dava açma kararı aldığı ancak Başkan Soyer'in ricasıyla beklemeye geçtiği öğrenildi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Göztepeli taraftarların akıbetini merakla beklediği Torbalı Tesisleri ile ilgili pazartesi günü kritik bir zirve gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Göztepe Başkanı Mehmet Sepil bir araya gelerek Torbalı Belediye Meclisi kararıyla kulübe tahsisi iptal edilen Pancar'daki 104 dönümlük arazinin yeni imar planını netleştirecek. Başkan Soyer'in talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Planlama Daire Başkanlığı bir süredir araziyle ilgili çalışma yürütüyor. Başkan Soyer'in konuyla ilgili olarak üst düzey yetki verdiği İmar Planlama Daire Başkanlığı'nın hazırladığı yeni plan pazartesi günkü zirvede masaya yatırıldıktan sonra en erken Eylül ayında Torbalı Belediye Meclisi'nin gündemine gelecek.


TARAFTAR GERİ SAYIMDA, 18 GÜN KALDI 
Sürecin eylül ayını bulacak olması ise Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygun'un 13 Haziran 2019'da gerçekleştirilen meclis toplantısındaki, "Ruhsatı iptal etmesek usulsüzlük olurdu. Plansız bir alana yapı ruhsatı veremeyiz. Göztepe sadece 2 ay kaybeder" sözlerini akıllara getirdi. Göztepeli taraftarlar sosyal medyada 13 Haziran'dan itibaren 2 aylık geri sayıma geçerken, sürenin tamamlanmasına 18 gün kaldı. Sarı-kırmızılı taraftarların kalan 18 günde çözülmesi mümkün olmayan konu ile protesto hazırlığında olduğu öğrenildi. Göztepe yönetiminin de daha önce hazırlanan projenin aynen hayata geçirilmesi noktasında kararlı olduğu gelen bilgiler arasında.


DAVA AÇILMASINI SOYER ÖNLEDİ
Göztepe ile Torbalı Belediyesi'nin davalık olmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önlediği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı yönetimin, belediye meclis kararı ile tahsisin iptal edildiği arazi ile ilgili olarak hukuki yollara başvurma kararı aldığı ancak Başkan Soyer'in ricasıyla beklemeye geçtiği öğrenildi. Göztepeli kurmaylar daha önce de Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'dan defalarca randevu talep etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirtmişti. Göztepeli yöneticilerin şimdi de süreci tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden yürüttüğü ve Uygur ile hiçbir şekilde bir araya gelmediği ifade edildi.