GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
14 Eylül 2022 Çarşamba 10:16

Göztepe'de tarihi gece

Göztepe’nin kurucuları, fahri başkanları ve şanlı tarihine adına altın harflerle yazdıran efsanelerin aileleri yarın Karabağlar Yıldız Kenter Kültür Merkezi’ndeki gecede bir araya gelecek. Gecede gazeteci Sinan Genç'in kaleme aldığı İsyanla Başlayan Efsane Göztepe Kitabı'nın da lansmanı yapılacak.

İzmir’in 97 yıllık tarihi çınarı, efsaneler kulübü Göztepe’de 15 Eylül'de (yarın) tarihi bir gece düzenlenecek. İsyanla Başlayan Efsane Göztepe Kitabı’nın lansmanının yapılacağı gecede Gözdtepe tarihine mal olmuş isimler anılacak. Göztepe Kulübü ile Karabağlar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği geceye Göztepe’nin tarihine damga vuran isimler ve aileleri katılacak. Göztepe’nin kurucuları Rahmi Filibeli, Fehmi-Ferit Simsaroğlu, Nebil Çobanoğlu, Muammer Akar, Ahmet Serimoğlu, Alaeddin Kazanova, milli mücadele kahramanı fahri başkanlar Kazım Dirik ve Mahmut Esat Bozkurt ile unutulmaz belediye başkanları Rauf Onursal ve Ahmet Piriştina’nın da aileleri bu gecede yer alacak.

Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak törende Fuat Göztepe, Abbas Göçmen, Hakkı Olaç, Orhan Salepçioğlu, Mahmut Yaylım, Türkiye şampiyonu olan kadrodan Mehmet Öktem, Ruhi Karaduman, Mustafa Orçunus, Nezihi Özkeskin, Sadi ve Seracettin Kırklar, Özcan Maro, Erdoğan Akın, Efsane takımdan Adnan Süvari, Nevzat Güzelırmak, Halil Kiraz, Ali Artuner, Fevzi Zemzem, Ertan Öznur, Nihat Yayöz, daha sonraki dönemden Sadullah Acele, Adnan Esen, Hüsnü Akın son dönemlerden Ceyhun Eriş Ümit İnal, Bülent Ataman, Halil Akbunar gibi 120 isim ve ölenlerin aileleri bu anlamlı gecede yer alacak. Ayrıca Göztepe’nin yaşayan en eski futbolcusu 95 yaşındaki Burhan Çevrem ile Milli Lig’de (bugünkü Süper Lig’de) ilk golünü atan Tuncer Çeliktaş ile unutulmaz yıldızlarından 83 yaşındaki Bahri Altıntabak da gecede bulunacak.

İSYANLA BAŞLAYAN EFSANE GÖZTEPE

İzmir basının sevilen ismi Sinan Genç, uzun yıllar yaptığı çalışma sonucunda geçtiğimiz günlerde İsyanla Başlayan Efsane Göztepe adında bir kitap ortaya çıkarmıştı. Göztepe tarihine ait bugüne kadar bilinmeyen birçok belge ve fotoğraflarıyla kuruluşundan günümüze görev yapan kurucular, fahri başkanlar, efsane isimlerin hayatları, olayları ve tarihi maçların yer aldığı 902 sayfalık eser Göztepe Mağazaları’nda ve www.gozgoz.com.tr’de satışa başlamıştı. Kitap sadece Göztepe değil, İzmir ve Türk tarihine de ışık tutan belgelerle ve olaylarla donatıldı.