GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Temmuz 2019 Cuma 15:56

Göztepe Avrupa'yı istemedi

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde bütçeyi kısan ve gençlerle yoluna devam etme kararı alan Göz-Göz'ün Federasyon'dan gelen EHF Challenge Cup'a katılma davetine olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. 9 oyuncunun ayrıldığı hentbol takımı büyük oranda dağılırken yönetim yeni kurulacak voleybol takımı için 800 bin TL bütçe ayırdı 

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde gençlerden kurulu bir kadro ile yola devam edecek Göztepe'nin Avrupa kupaları için gelen teklifi reddettiği ortaya çıktı. Ligi üçüncü sırada bitirerek EHF Challenge Cup'a katılma hakkı kazanan Selka Eskişehirspor'un ekonomik gerekçelerle kapanmasının ardından Hentbol Federasyonu'nun Göz-Göz'e Avrupa Kupaları'na katılım için davet gönderdiği ancak sarı-kırmızılı yönetimin bunu reddettiği öğrenildi. Hentboldaki bütçesi dörtte bir oranında düşen sarı-kırmızılılarda yönetimin Avrupa'da alınabilecek kötü sonuçlar ile maddi gerekçelerle EHF Challenge Cup'a katılmak istemediği ifade edildi.
ROTA KOLEJİ İLE İŞBİRLİĞİ 
Antrenör Adnan Öztürk'ün ayrılmasının ardından takımın başına kaleci antrenörü İbrahim Belet getirilirken, oyuncuların birçoğu ayrıldı. Kalecilerden Yunus Özmusullu Yunan ekibi AEK'ya, Enis Yatkın ise Antalya'ya transfer oldu. Tuğberk Katar'a giderken, Atila Zaman ile Enes Gümüşok ise Bursa Nilüfer'le el sıkıştı. Görkem Biçer Beşiktaş'la anlaşma sağladı, Adnan Diri, Murat Sekmen ve Berkay Durmaz kulüp arayışında. Hentbol takımında bütçe yetersizliği nedeniyle oyuncuların bir bir ayrıldığı Göz-Göz'de yönetim voleybol takımı kuruyor. Kadınlar Voleybol 1. Lig ekiplerinden Rota Koleji ile anlaşan sarı-kırmızılılar yeni sezonda Göztepe adı ile ligde mücadele edecek. Göztepe devir ücreti ödemeyeceği Rota Koleji'nin tüm A takım oyuncularını bünyesine katacak. A Takım için 800 bin TL bütçe oluşturulacağı belirtilirken altyapıda da işbirliği yapılacak.