GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2019 Pazartesi 21:45

Gökçe'den çifte metro müjdesi! Narlıdere ilerliyor, Buca ihaleye hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, 2022 yılının başında faaliyete geçmesi beklenen 7.2 km uzunluğundaki Fahrettin Altay- Narlıdere Kaymakamlık hattındaki metro çalışmalarının yerin 35 metre derininde sürdüğünü bildirdi. Tünel açma ve istasyon kurma çalışmalarına dair görselleri paylaşan Gökçe, Buca Metrosu için de ihale hazırlıklarına başlandığını müjdeledi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, merakla beklenen, İzmir Metrosu'nun 7.2 km'lik kısmını oluşturacak Fahrettin Altay- Narlıdere Kaymakamlık hattıyla ilgili bilgi verdi. Gökçe, ihale bedeli 1 milyar 27 milyon TL olan ve 2022 yılının başında faaliyete geçmesi beklenen Narlıdere Metrosu'nda yerin 32 metre altına inildiğini bildirdi. "Yerin yaklaşık 35 m altı.. Bir yandan tbm (köstebek) çalışıp tünel açarken, diğer yandan natm metodu ile istasyon şaftlarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Balçova-Narlıdere’yi metroya kavuşturmak için çalışıyoruz" mesajını paylaşan Gökçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiği Buca Metrosu için ise ihale hazırlıklarına başlandığını açıkladı.

Narlıdere Metrosu'nda, Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık'tan oluşan 7 istasyon yer alacak.

Buca Metrosu ise Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasındaki toplam 13,4 kilometrelik 11 istasyondan oluşacak.