GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ocak 2022 Perşembe 16:27

Gıda kontrol görevlilerine pazarda saldırı!

İzmir'in Bornova ilçesindeki pazarda su ürünleri denetimi yapan gıda kontrol görevlileri, pazardaki bazı esnafların saldırısına uğradı. Hafif şekilde yaralan iki görevli hastaneye giderek darp raporu aldı.  TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada saldırı kınanarak gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapıldı. 

 TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  İzmir Şubesi, Bornova ilçesindeki pazar yerinde su ürünleri denetimi yapan 4 gıda kontrol görevlisinin bazı esnafların saldırısına maruz kaldığını duyurdu. Oda'dan yapılan açıklamada dört görevlisinin ikisinin hastaneden darp raporu aldığı ve saldırıyı gerçekleştiren kişilerden şikayetçi olduğu duyuruldu. 

Yapılan açıklama şu şekilde;

''Gıda kontrol hizmeti yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı personelinin, denetledikleri işletme/pazaryeri sahipleri veya yetkilileri tarafından şiddete maruz kalmaları neredeyse görevlerinin bir parçası haline gelmiştir. Son olarak 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Bornova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan 4 gıda kontrol görevlisi arkadaşımız 1380 sayılı kanun gereği semt pazarında su ürünleri denetimi yaparken pazar esnafları tarafından saldırıya uğramış, 2 arkadaşımız hastaneye sevk edilerek darp raporu verilmiştir.
 

Gıda kontrol hizmetlerinde görev yapmakta olan kamu görevlilerinin yaptıkları görev ile ilgili olarak yaşadıkları zorlukları görmekte, kendilerine yönelen bu saldırıları toplum sağlığına ve gıda güvenliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz. Saldırıyı gerçekleştiren pazaryeri sahiplerine/çalışanlarına uygulanacak cezai işlemlerin ve konu ile ilgili tüm detayların takipçisi olacağız.

Bir kısmı üyemiz olan bu unvandaki personelin görevleri ile ilgili riskin bir an önce tespit edilmesi, bu risklerin bilimsel analizinin yapılması, kolluk kuvveti takviyesi dahil olmak üzere bu doğrultuda gerekli önlemlerin alınması, risk grubunda değerlendirilen diğer kamu personellerine tanınan hakların Gıda Kontrol Görevlilerine de verilmesi ile ilgili beklentimizi bir kez daha belirtmek isteriz.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, daha önce de benzerleri yaşanan saldırıların son olmasını umuyor, kamu adına resmi kontrol görevini yapmak üzere görevleri başında saldırıya uğrayan gıda kontrol görevlilerine yapılan bu saldırıyı kınıyor, meslektaşlarınıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve yetkilileri bir an önce gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz''