GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2021 Perşembe 10:26

Gençler için ‘sosyal’ ve ‘bilimsel’ iş birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tüm laboratuvar ve teknolojik imkanlarını liseli gençlerin kullanımına sunarak sosyal ve bilimsel gelişimlerine destek olmak amacıyla İzmir Atatürk Lisesi ile iş birliği gerçekleştirdi. İki kurum arasında birçok ortak projenin üretilmesine de zemin hazırlayacak protokol; İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve Okul Müdürü Ahmet Yılmaz tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, İzmir Atatürk Lisesi’nin 11’inci ve 12’nci sınıfında okuyan gençler, bilimsel çalışmalar ve proje hazırlama noktasında İEÜ’lü akademisyenlerden danışmanlık desteği alabilecek. İEÜ, çeşitli konularda lisedeki öğretmenler ve öğrencilere yönelik seminerler, konferanslar düzenleyecek. İEÜ’lü öğretim üyeleri, üniversiteye hazırlanan gençlerin meslek seçimlerine destek olmak amacıyla düzenlenen tanıtım toplantılarına katılacak. Lise öğrencileri, İEÜ’nün kütüphanesindeki kitap ve yayınları yerinde inceleyebilecek. Gençler, bireysel ya da grup halinde hazırlayacakları proje ve seminer çalışmaları için de İEÜ’nün laboratuvar, bilgisayar, internet ve konferans salonu gibi imkanlarından yararlanabilecek.

PROJEYE, YENİLİĞE TEŞVİK

İEÜ Mütevelli Heyet Salonu’nda yapılan imza töreninde konuşan Prof. Dr. Aşkar, Türkiye’de üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir konseptinin bir gereği olarak lise öğrencilerine yönelik birçok proje ve iş birliği geliştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “İzmir Atatürk Lisesi, sadece şehrimizin değil, ülkemizin en başarılı okulları arasında yer alıyor. Bizim en büyük amacımız, gençlere erken yaşlarda vizyon kazandırmak ve doğru hedef belirlemelerine katkı sunmak. Gençleri en iyi şekilde yönlendirmek. Bunun yanı sıra gençlerimizi bilime, araştırmaya, yeniliğe, projeye teşvik edecek adımlar atmak. Laboratuvardan mekan tahsisine kadar her konuda gençlerimize destek olarak proje üretebilecekleri, düşüncelerini gerçeğe dönüştürebilecekleri zemini hazırlamak. Bu noktada yapılan iş birliğini çok değerli buluyorum” dedi.

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Ahmet Yılmaz ise, “İzmir Ekonomi Üniversitesi ile yaptığımız iş birliğini, öğrencilerimizin sosyal ve bilimsel yönden gelişmesi noktasında çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizin; üniversitedeki etkinliklere katılmalarını, araştırma ve laboratuvar imkanlarından faydalanmasını sağlayan bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyor, gençlerimizin de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne de destekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.