GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Haziran 2022 Salı 22:12

Gaziemir'de gerginlik... AK Partili Atmaca CHP'li Özkara'ya saldırdı!

Gaziemir Belediyesi meclis toplantısında sinirler gerildi. Mecliste alınan kararları eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile CHP grubu arasında çıkan tartışma itiş kakışa dönüştü. Atmaca, "Benim canımı sıkma" diyerek yerinden kalkıp CHP'li meclis üyesi İbrahim Özkara'nın üstüne yürüdü. Özkara da kendisini iten Atmaca'ya karşı savunmaya geçti. Başkan Halil Arda ise "Encümendeki üyelere, meclis üyelerine ayağınızı denk alın diyorsunuz. Korkuyla kimseyi yıldıramayacaksınız” dedi.

SONKALEİZMİR-Gaziemir Belediyesi'nin bugün yapılan Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu olaylı geçti. Mecliste, belediye şirketi SEYDAŞ A.Ş.'nin görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere kredi kullanılması ve 50 bin TL limitli kredi kartı başvurusunda bulunulması görüşüldü. Ayrıca  Fen İşleri Müdürlüğü'nden 550 bin TL, Zabıta Müdürlüğü'nden ise 300 bin TL ödeneğin Sosyal İşler Müdürlüğü'nün kara taşıt alımları kalemine aktarılması oy birliği ile kabul edildi. 

MOBBİNG VE BASKI İDDİASI 

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, alınan kararlara tepki göstererek belediye personeli üzerinde mobbing ve baskı olduğunu iddia etti. Atmaca, mecliste dilek ve temenni konuşmalarının olmamasına da tepki göstererek şöyle konuştu:

"Tepe Kafe binası yıkıldı. Yeni bina yapıldı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü encümene yollayıp talepte bulunmuş. 'Gaziemir Belediyesi adına kayıtlı kamuya terkli alan' diyor. Burası kamuya terkli değil. 'Yapılacak taşınmazın' diyor. Bizim aldığımız karar bina içindi, İmar Şehircilik Müdürlüğü 'Yapılacak binanın bize ruhsatlarının verilmesi için onay verin' diyor. Bu çok ciddi bir suç, meclis kararında olmayan ifadeler içeriyor. Bu encümen kararı ile beraber geriye dönük defalarca dile getirdiğimiz kanunsuz uygulamaların işlem iptallerini talep ediyoruz. Yarın bunlar karşınıza çıkar, çağırırlar, encümenlerdeki ve müdürlüklerdeki arkadaşların imza atarken ince eleyip sık dokumalarını tavsiye ediyorum. Bu maddenin reddedilmesi konusunda tavsiyelerimi bildiriyorum" 

"KİMSEYİ YILDIRAMAYACAKSINIZ"

Atmaca'ya yanıt veren Başkan Halil Arda ise şunları söyledi:

"Yaptığınız tavsiye değil. Ben bunu tehdit olarak algılıyorum. 3 yıldır attığımız her adımı şikayet ettiniz, ne zaman iyi bir şey yapsak şikayet ettiniz. Ama CİMER’e ama İçişleri Bakanlığı’na, 2 günde bir şikayet ediyorsunuz. Siz burada encümendeki üyelere, meclis üyelerine  ayağınızı denk alın diyorsunuz.  Bu korkuyla kimseyi yıldıramayacaksınız."

ÖZKARA SAVUNMAYA GEÇTİ

Atmaca soru önergelerine cevap amadıkları için durumu gerekli mercilere taşıdıklarını öne sürerken, CHP grubundan bu sözlere tepki geldi. Bunun üzerine Atmaca "Akıllanmıyorsunuz, benim canımı sıkma" diyerek yerinden kalkıp CHP grubundaki meclis üyesi İbrahim Özkara'nın üzerine yürüdü. Özkara'ya eliyle fiziki müdahalede bulunup ittiren Atmaca'nın saldırısı meclisi karıştırdı. Özkara da kendini savunmak için ayağa kalkarken Başkan Halil Arda meclise 5 dakika ara verdi. 

"KOLLUK GÜCÜ GİBİ ÇALIŞIYORSUNUZ”

Başkan Arda, “128 Milyar Doların hesabını veremeyenin burada konuşmaya hakkı yok, önerge hakkında konuşun yoksa sözünüzü keseceğim. Maşallah meclis üyesi değil kolluk gücü gibi çalışıyorsunuz, lütfen raporla ilgili konuşun. Siz burada memurlarımı tehdit ediyorsunuz, siz hükümetsiniz bu tehdittir, tamam yarın suç duyurusunda bulunursunuz” diye konuştu.

  Haberin Videosu