GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2022 Cuma 12:44

Gaziemir'de anlaşma sağlandı...

Gaziemir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında bir süredir kriz yaşanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. İlk yıl için farklı gruplara göre yüzde 30 ile 40 arasında zam, ikinci yıl yüzde 20 artış ve tüm sosyal haklardan faydalanma, üçüncü yıl ise enflasyon oranında zam karşılığı imzalar atıldı. Buna göre sendika tarafından 16 Nisan'da yapılacağı belirtilen grev de iptal oldu.

SONKALEİZMİR- Gaziemir Belediyesi'nde 650 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ise Gaziemir Belediyesi arasında bir süredir devam eden görüşmeler sona ererken taraflar 3 yıl için toplu iş sözleşmesini imzaladı. Böylece sendika tarafından 16 Nisan'da başlayacağı duyurulan grev de iptal oldu. 

(Ali Haydar Kara)

SONKALE'ye konuşan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara anlaşma detaylarını aktardı. Kara, "İlk yıl yüzde 32 ile 40 arasında farklı gruplara göre zam alınacak. İkinci yıl herkes tüm sosyal haklardan faydalanacak ve ücretler yüzde 20 artacak. Üçüncü yıl ise enflasyon oranında artış yapılacak. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.