GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2022 Pazartesi 12:23

Gaziemir Sarnıç'ta sessiz eylem!

Gaziemir Sarnıç’ta 40 yılı aşkın süredir devam eden tapu ve ecrimisil sorununa karşı yurttaşlar sessiz eylem yapmaya hazırlanıyor. Bölgedeki arsaların metrekaresi için iki ay önce 800 TL talep eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni bir tebligat göndererek fiyatı 3 bin TL'ye çıkardığı iddia edilirken, yurttaşların yarın Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda "Sessiz eylem” için toplanacağı öğrenildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın da yurttaşlara destek vermesi bekleniyor.

SONKALEİZMİR-Sarnıç’ta yaşayanların en büyük sorunu olan ve yıllardır süren tapu ve ecrimisil sorunu farklı bir boyuta taşındı. Bölgede iki ay öncesinde metrekare başına 800 lira talep eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın fiyatı yeni gönderdiği tebligatla 3 bin TL'ye çıkardığı öne sürülerken, mağdur yurttaşlar yarın Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp eylem yapacak. 

Arsaların metrekare fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi için mücadele başlatma kararı alan yurttaşların "Sessiz Eylem" sloganıyla toplanıp adalet isteyeceği öğrenildi. Sarnıç'taki tapu sorununun çözümü için uzun süredir çaba harcayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın da eyleme destek vermesi bekleniyor.