GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
28 Eylül 2024 Cumartesi 22:01

Galatasaray'a Kasımpaşa şoku!

Galatasaray, Süper Lig’in 7’nci haftasında sahasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılı ekip, ligde ilk kez puan kaybetti.

Süper Lig’in 7’nci haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. RAMS Park’ta oynanan karşılaşmayı Oğuzhan Çakır yönetti. Oğuzhan Çakır’ın yardımcılıklarını ise Mehmet Akıncık ile Ali Can Alp üstlendi. Karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray; Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Sallai, Sara, Kerem Demirbay, Yunus Akgün, Osimhen ve Icardi ilk 11’i ile çıktı. Konuk ekip Kasımpaşa ise; Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Cafu, Fall, Barak, Aytaç Kara, Hajradinovic ve Da Costa ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya Galatasaray pres ile başladı. İlk dakikalarda pres yoğunluğu arttıran sarı-kırmızılara Kasımpaşa pas oyunuyla cevap verdi. Karşılaşmanın ilk çeyrek dilimi geçerken Galatasaray, topun hakimiyetini eline aldı ve golü de attı. 20’nci dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Abdülkerim Bardakcı’nın içeri çevirdiği topa kale önünde Osimhen dokundu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Etkisini sürdüren sarı-kırmızlı ekip, 8 dakika sonra Osimhen’in ayağından 2’nci golü buldu. Sara’nın savuma arkasına gönderdiği topu ceza sahası içinde kontrol eden Osimhen, dönerek sol ayağıyla şutunu attı ve topu bir kez daha ağlara gönderdi: 2-0. Baskısını arttıran Galatasaray, 34’üncü dakikada bu kez Icardi ile golü buldu. Jakobs’un soldan kullandığı uzun taç atışı sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Icardi’nin döndükten sonra şutunda top filelere gitti: 3-0. Kasımpaşa bu gole 2 dakika sonra Fall ile cevap verdi. Winck’in sağ kanattan içeri çevirdiği topa Fall ceza sahası içerisinde yatarak vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İlk yarı Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya her iki takım da değişiklikler ile başladı. Mücadelenin 50’nci dakikası geçerken Kasımpaşa’da Fall, sağdan son çizgide ceza sahası içerisine girmek istedi fakat topa Jakobs müdahale etti. Karşılaşmanın hakemi Oğuzhan Çakır, önce pozisyonda penaltı çaldı. Ardından bir süre bekledikten sonra VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izlemeye gitti. Pozisyonu izledikten sonra Çakır, penaltıyı iptal etti. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasından sonra tempo bir hayli düştü ve iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Mücadelenin 78’inci dakikası geçerken ceza sahası içerisine gelen topa Fall kafayla vurdu meşin yuvarlak yine Jakobs’a çarptı. Karşılaşmanın hakemi bir kez daha VAR odasıyla konuşarak pozisyonu izlemeye gitti. VAR incelemesinin ardından Çakır, bu kez beyaz noktayı gösterdi. 83’üncü dakikada penaltının başına geçen Hajradinovic, farkı 1’e indiren golü attı: 3-2. Karşılaşmanın son bölümlerine doğru girilirken Kasımpaşa'da Da Costa beraberliği sağladı. 90+5’inci dakikada sağdan Espinoza içeriye ortasını açtı. Ön direğe gelen topu Hajradinovic kafayla arkasına doğru indirdi. Gelen topu önünde bulan Da Costa, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-3. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, sahasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı.