GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Şubat 2020 Çarşamba 14:25

GÖZTEPE'DE YENİ ROTA BORNOVA!

Torbalı Tesisleri'nden sürecin uzaması nedeniyle vazgeçen Göztepe, altyapı tesislerini Bornova'da belirlediği 50 dönümlük bir arazi üzerine yapmayı planlıyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'dan kolaylık sözü alan Başkan Mehmet Sepil'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le de önümüzdeki hafta bir araya gelerek süreci hızlandıracağı öğrenildi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)-Torbalı Pancar'da 104 dönümlük arazi üzerine inşa etmeyi plandığı altyapı tesisinden çözülemeyen imar sorunları nedeniyle vazgeçen Göztepe rotasını Bornova'ya çevirdi. Bornova'da 50 dönümlük bir arazi için Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'dan kolaylık sözü alan Başkan Mehmet Sepil'in konuyla ilgili olarak önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de bir araya geleceği öğrenildi. Torbalı'daki araziden umudu kesen Başkan Sepil'in bu konudaki kararının kesin olduğu, sorunlu görünen bu bölge için boşa enerji sarf etmektense ellerindeki hazır projeyi Bornova'da belirledikleri bu alana entegre etmeyi planladığı belirtildi. 
RESMİ AÇIKLAMALAR SONRA
Başkan Soyer, Torbalı Belediye Meclisi tarafından 13 Haziran'da plansız olduğu gerekçesiyle kulübe tahsisi iptal edilen 104 dönümlük arazi için devreye girmiş ancak tüm çabalarına rağmen süreci olumlu sonuçlandıramamıştı. İzmir Büyükşehir İmar Daire Başkanlığı'nın Torbalı konusundaki çalışmalarını halen sürdürdüğü öğrenilirken, Sepil-Soyer görüşmesinden sonra tüm çalışmanın Bornova'ya kaydırılması bekleniyor. İkilinin görüşmesinin ardından Bornova'daki arazinin tam konumu ve durumu ile ilgili açıklamaların yapılacağı öğrenildi. 
İSMAİL UYGUR SESSİZ
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Torbalı'da sürecin uzaması üzerine "2 ayda planları yapacaklarını söylediler ama ortada bir şey yok. Bu nedenle vazgeçtik. Göztepeliler'in içi rahat olsun. Aynı ölçülerde bir altyapı tesisini başka yerde hayata geçireceğiz" sözleriyle Torbalı'dan vazgeçtiklerini açıklamıştı. Arazinin kulübe tahsisini, 'Yeni düzenleme yapılır. Göztepe sadece 2 ay kaybeder" sözleriyle iptal ettiren ancak aradan geçen 8 aya rağmen çalışma yapmayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un ise konu ile ilgili sessizliği sürüyor.