GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ekim 2023 Çarşamba 11:35

Futbolcuları dolandırmışlardı... İşte istenen ceza!

Özel bir bankada gerçekleşen ve spor dünyasının ünlü isimlerini de içeren 18 mağdurun bulunduğu dolandırıcılık iddiasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Bankacı Seçil Erzan için 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde gerçekleşen ve spor dünyasının ünlü isimlerini de içeren 18 mağdurun bulunduğu dolandırıcılık iddiasına ilişkin soruşturma sona erdi. Savcılık, bankacı Seçil Erzan ve altı şüpheli hakkında “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından dava açtı. Seçil Erzan için 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep edildi, diğer şüphelilere ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.


FUTBOL DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİ MAĞDUR

İddianameye göre, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Buse Terim, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak da dahil olmak üzere 18 kişi şikayetçi oldu. Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise “şüpheli” olarak yer aldı. İddianame, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve şüpheliler ilerleyen günlerde mahkeme karşısına çıkacaklar.

‘GÜVEN İLİŞKİSİ’

İddianamede, şikayetçi Bülent Çeviker’in, bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan’ın, 31 Mart 2023 tarihinde kişisel bir güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar alarak, 3 Nisan 2023 tarihinde geri ödeme yapacağına dair yazılı belge verdiği, ancak söz konusu tarihte parayı geri ödemediği ve bu nedenle suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Seçil Erzan ve bankanın bazı yöneticileri dahil 11 şüpheli hakkında ise bankacılık zimmet suçundan takipsizlik kararı verildi; bu durumun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yazılı başvuru şartını yerine getirmemesiyle alakalı olduğu belirtildi.