GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ekim 2022 Pazartesi 11:04

Foça açıklarında nefes kesen kovalamaca!

İzmir'in Foça ilçesinde tekneyle İtalya'ya gitmeye çalışan 231 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı gözaltına alındı. Mavi sularda onlarca mil süren operasyon anı saniye, saniye görüntülendi. 

İzmir'de göçmen kaçakçılığına yönelik denetimlerini artıran ekipler, bir grubun kaçış hazırlığı yaptığını tespit etti. İzlendiklerinden habersiz olan düzensiz göçmenlerin balıkçı teknesi ile denize açılmasıyla takip başladı. Tekne, Foça Aslanburnu açıklarına vardığında ise devreye Sahil Güvenlik botları girdi. 
İnsan kaçakçıları, ekiplerin 'Dur' ihtarına uymadı. Önce uluslararası sulara ardından Yunan kara sularına geçmek için kaçmaya çalıştı. O anlarda göçmen teknesi ile Türk Sahil Güvenlik ekipleri arasında onlarca mil süren takip başladı.

TRT haberin elde ettiği görüntülerde gecenin karanlığında botların spotlarıyla aydınlatılan ortamda tekne, uluslararası sularda durduruldu. Operasyon timleri tekneye geçti, insan kaçakçılarını gözaltına aldı. Geminin içerisindeki bölümlere gizlenen 231 göçmeni güverteye çıkardı.

Yakalanan düzensiz göçmenler Foça'da karaya çıkartıldı. Sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüklerine gönderildi.Gözaltındaki iki insan kaçakçısı da tutuklandı.  

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!