GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ocak 2021 Cuma 22:49

Fahrettin Koca'dan HDP ve TİP'e teşekkür: Örnek oldular

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı davetinde bulunduğu siyasi parti liderleri için mesaj yayınlarken "Sıramızı bekleyeceğiz" diye yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a da teşekkür etti. Koca'nın mesajlarında sadece Sancar için 'Sayın' ifadesinin yer almaması dikkat çekti.

Aşı olmaları için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından siyasi parti genel başkanlarına yapılan çağrıya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'dan 'sıramızı bekleyeceğiz' yanıtı geldi. Aşı olan liderlere teşekkür eden Bakan Koca, bu yanıtı verenlere de 'örnek oldukları' için teşekkür etti. Koca'nın Pervin Buldan'ı anmayarak Mithat Sancar'a hitaben bir sosyal medya paylaşımıyla teşekkür ettiği ve diğer mesajlarındaki 'sayın' ibaresini kullanmadığı görüldü.

Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Beyefendi’yi arayarak kendilerini de aşı olarak örnek olmaya davet etmiştim. Parti olarak yaptıkları açıklama ile sıra bekleyerek örnek olmayı tercih ettiler. Destekleri için teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" dedi. 

Bakan Koca ayrıca yine sıralarını bekleyeceklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a da teşekkür etti.

SANCAR'A TEŞEKKÜRÜNDE 'SAYIN' İFADESİ YER ALMADI

Aşı olma çağrısına olumlu yanıt veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yine Twitter'dan teşekkür eden Koca'nın, Mithat Sancar'la ilgili mesajına sosyal medyada çok sayıda yorum yapıldı. Koca'nın tüm mesajlarında geçmesine karşın sadece Sancar için 'Sayın' ifadesine yer vermemesi nedeniyle tepki gösterenler oldu.