GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2020 Perşembe 15:02

Facialar sonrası Bornova'da flaş karar!

Sakarya'daki fabrikada ve havai fişek ürünlerinin imhaya götürüldüğü kamyonda meydana gelen patlamalar, 3 askerin şehit olmasına ve 7 işçinin yaşamını yitirmesine neden olurken, Türkiye'de büyük üzüntü yaratan iki facianın ardından Bornova Belediyesi örnek bir karara imza attı. Kazaların yanı sıra kuşların da ölümüne neden olan havai fişeklerle ilgili Başkan Mustafa İduğ, "Bornova Belediyesi olarak hiçbir etkinlik ve kutlamalarımızda havai fişek kullanmayacağımızı saygıyla duyururuz" dedi

SONKALEİZMİR-Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasındaki patlama nedeniyle 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve 126 kişinin yaralandığı olayın ardından ikinci facia gerçekleşti. Patlamanın yaşandığı fabrikadaki ürünler imhaya götürülürken kamyonda meydana gelen patlama sonucu 3 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. 
Tüm Türkiye'de büyük üzüntü yaratan iki patlamanın ardından Bornova Belediyesi flaş bir karar aldı. Kazaların yanı sıra kuşların da ölümüne neden olan havai fişeklerin kullanımı Bornova'da yasaklandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Gerek son zamanlarda yaşanan olaylar gerekse de doğamız için bu andan itibaren Bornova Belediyesi olarak hiçbir etkinlik ve kutlamalarımızda Havai Fişek kullanmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" açıklamasını yaptı.