GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ekim 2024 Salı 12:56

FETÖ elebaşının nereye gömüleceği belli oldu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesi, perşembe günü ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki örgütün merkezi sayılan kamp içinde daha önce kendinin işaret ettiği yere gömülecek.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in tartışmalara konu olan cenazesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Cenazenin ne zaman olacağı, kimlerin katılacağı, nereye gömüleceği ve cenaze namazını kimin kıldıracağı ile ilgili örgüt içindeki anlaşmazlıklar, örgüt yönetimindeki isimlerin baskıları ile ortaya çıktı.

Gülen'in cenazesi, perşembe günü Pensilvanya'da örgütün merkezi sayılan kampta yapılacak. Fetullah Gülen, kamp içinde yer alan daha önce kendi işaret ettiği yere gömülecek. Cenaze namazını ise örgüt üyelerinden Suat Yıldırım kıldıracak. Seyahat sorunu yaşamayan sözde örgüt yöneticileri ABD'ye doğru yola çıktı. Fetullah Gülen'in aile üyeleri, cenazeye bir arada katılarak birlik mesajı verecek. Örgüt, Fetullah Gülen'in son anlarını da daha sonra yazılı bir şekilde paylaşacak. Fetullah Gülen'in rahatsızlanması sonrası hastaneye kaldırıldığı örgütün diğer üyelerinden saklanmıştı. Ayrıca, Fetullah Gülen'in yazılı bir miras bıraktığı da örgüt üyeleri arasında konuşuluyor.