GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2024 Perşembe 17:30

Esnafın Konak'taki mega projesine iptal!

Konak Belediyesi, 1 Şubat 2024'te İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na (İESOB) 25 yıllığına kiralanan Çankaya’daki Ticaret Lisesi karşısındaki arsa ve yanındaki tarihi binanın tahsisini iptal etmek için harekete geçti. 3 Haziran Pazartesi günkü meclis toplantısında tahsisin iptali gündeme gelecek. İESOB yönetimi söz konusu alana gastronomi merkezi kurmayı planlıyordu. 

SONKALEİZMİR-Konak Belediyesi'nin 1 Şubat 2024'te yapılan meclis toplantısındaki kararla Çankaya'daki Ticaret Lisesi karşısındaki arsa ve yanındaki tarihi binayı 25 yıllığına kiralayan İzmir Esnaf ve Sanatlarlar Odası'na (İESOB) kötü haber geldi. 

Yerel seçim sonrası Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığına geçen Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısında söz konusu tahsisin iptali gündeme gelecek. Konuyla ilgili belediye meclis toplantısı gündeminde yer alan madde şöyle:

"İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine 25 yıl süre ile yer tahsisi için alınan 01.02.2024 tarih ve 31/2024 sayılı meclis kararının iptali hk. (Emlak ve İstimlak Md.)"



İzmir Esnaf ve Sanatlarlar Odası yönetimi söz konusu alana gastronomi merkezi kurarak İzmir ve Ege tatlarını uluslararası platforma taşımayı, tanıtmayı hedefliyordu. Oda'dan yapılan açıklamada gastronomi merkezi için mega proje diye bahsedilmişti.