GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Türkiye
10 Ekim 2025 Cuma 10:31

Eski Nilüfer Belediye Başkanı gözaltına alındı!

Bursa’da, bir önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile birlikte 21 kişi hakkında “rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve 21 kişi hakkında “rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması” iddialarıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde harekete geçti. Ekipler, savcılığın talimatı doğrultusunda Turgay Erdem ve diğer şüphelilere ait adreslerde eş zamanlı arama yaptı.

Erdem’in evi ve iş yerinde yapılan aramalarda çeşitli belge ve dijital materyallere el konuldu. Arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski başkanın emniyete götürülerek ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Soruşturmanın, Nilüfer Belediyesi’nde önceki döneme ilişkin bazı ihale ve imar işlemlerine dair iddialar üzerine başlatıldığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi.